Breaking

Moeldoko: Cenderawasih Bay Sail 2023 toont Papoea vol hoop



Presidentiƫle stafchef Moeldoko benadrukte het belang van het evenement Teluk Cenderawasih Sail (STC) in 2023. De reden is dat het evenement een momentum is om de wereld te laten zien dat Papoea vol hoop is.

“Het zeilen in Cenderawasih Bay moet niet alleen een ceremonie zijn, maar moet een raam naar de wereld kunnen openen en laten zien dat dit het Papoea-volk is. Papua is veilig, Papua heeft een buitengewoon potentieel en Papua is vol hoop", zei Moeldoko toen hij aanwijzingen gaf over de bereidheid om STC 2023 te implementeren in Biak Numfor Papua Regency, geciteerd uit het KSP-persbericht op woensdag (1/6) .

Moeldoko zei dat de implementatie van de STC 2023 is opgenomen in het planningskader voor de versnelling van de ontwikkeling van het land Papua, met name de ontwikkeling en ontwikkeling van het potentieel van mariene hulpbronnen en toerisme.

Daarom moet het STC 2023-evenement volledig worden benut door regentschappen/steden in het Cenderawasih Bay-gebied om hun respectieve voordelen en potentieel te laten zien.

"Ik ben optimistisch dat de Cenderawasih Bay Sail een hefboom zal zijn voor het versnellen van de ontwikkeling van het welzijn van Papua en een versterkende factor tussen inheemse gebieden. Dit moet echt worden gebruikt, "zei hij.

Bij die gelegenheid zorgde Moeldoko er ook voor dat het presidentiƫle stafbureau toezicht zou houden op het juridische proces voor de implementatie van de Cenderawasih Bay Sail (STC) 2023. "Vooral het toezicht houden op en het aanmoedigen van de uitgifte van de presidentiƫle instructie met betrekking tot ondersteuning voor de implementatie van de STC in 2023", hij legde uit.

Ter informatie: de Cenderawasih Bay Area, gelegen in het noorden van het eiland Papua, heeft veel potentieel dat aan wereldlanden kan worden aangeboden. Vooral de visserij en de maritieme sector. Bovendien is het stroomgebied van de Cenderawasih-baai, dat rechtstreeks verbonden is met de Stille Oceaan, een venster in het oosten van Indonesiƫ, evenals het omgaan met buurlanden en het Melanesische ras in de Stille Zuidzee.

Daarom verwelkomt president Joko Widodo de initiatie van de regionale regering van Biak Numfor om het evenement Teluk Cenderawasih Sail (STC) in 2023 te houden. President Jokowi sprak deze waardering uit toen hij op 20 mei 2022 de Biak Numfor Regent Herry Ario Naap ontmoette. STC In 2023 waren negen districten/steden betrokken uit twee provincies, namelijk Papua en West Papua.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.