Breaking

De nieuwe autonome regio is een oplossing om het welzijn van Papua te versnellen



De toevoeging van nieuwe autonome regio's (DOB) zal een oplossing zijn om de welvaart van Papua te versnellen. Als er een nieuwe provincie komt, wordt er ook nieuwe infrastructuur gebouwd, zodat het leven van mensen beter wordt.

Papua is een gebied met veel potentie omdat het gezegend is met natuurschoon en voldoende mijnbouwproducten. Maar qua welzijn zijn de mensen niet zoals in andere gebieden.

De reden is dat de centralisatie die bestond in het Nieuwe Orde-tijdperk en decentralisatie alleen tijdens de Reformatie Orde bestond. Om vooruitgang en welvaart gelijk te maken, komt er een nieuwe autonome regio in Papua.

Mathius Awoitauw, regent van Jayapura, verklaarde dat de toevoeging van nieuwe autonome regio's de welvaart in Papua en West Papua zou versnellen. De nieuwe autonome regio zal de problemen in Papua oplossen, openbare diensten dichter bij elkaar brengen en geografische problemen overwinnen.

Het maakt niet uit hoeveel speciale autonomie (Otsus) fondsen worden gegeven, het zal niet genoeg zijn als er geografische barrières zijn.
De geografische toestand van Papua is heel anders dan die van Java of Sumatra. Papua is unieker omdat er een combinatie is van vlaktes, heuvels, bossen en bergen. Daarom is het noodzakelijk om infrastructuur te ontwikkelen, met name wegen en luchthavens. Het doel is om de mobiliteit van mensen op de aarde van Cendrawasih te vergemakkelijken.
Later, als er een nieuwe provincie komt, zal er automatisch een massale ontwikkeling plaatsvinden. Eerst is er natuurlijk het kantoor van de gouverneur en gevolgd door een ondersteuningskantoor. Daarnaast komen er wegen en andere infrastructuur. De middelen komen uit de APBD-begroting en de gemeenschap hoeft zich geen zorgen te maken, want als er een nieuwe provincie komt, komt er meer geld van de centrale overheid.
Het gebruik van APBD-gelden voor infrastructuurontwikkeling zal een positief domino-effect hebben in de vorm van welvaart. De reden is dat mensen sneller kunnen bewegen met de wegen en bruggen die dankzij de APBD-fondsen zijn gebouwd. Het leven wordt dynamischer, vooral in de handelssector.
Ondertussen, als de infrastructuur goed is, bespaart het op verzendkosten omdat het ook op benzinekosten bespaart. Bovendien is er momenteel een brandstofprijsbeleid van 1 zodat wordt geprobeerd de prijs hetzelfde te houden als in Java. Mensen zullen welvarender zijn omdat de kosten van het verzenden van goederen kunnen worden verlaagd en automatisch ook de prijzen van goederen kunnen worden verlaagd.
Mathius vervolgde, de toevoeging van een nieuwe autonome regio is een strijd van de inheemse Papoea's, in feite wordt deze al 20 jaar geleden gevoerd. Hij is dan ook blij als de Wet op de verdeling van de provincie in Papua binnenkort van kracht wordt.
In zekere zin is het heel verkeerd als er mensen zijn die verwijten dat de verdeling van de provincie slechts een voorstel van het centrum is. Sterker nog, de inheemse Papoea's willen het zelf. Ze willen dat een nieuwe autonome regio geavanceerder en welvarender is.
Harun Wanimbo, een figuur in het Tolikara-gebergte, verklaarde dat de toevoeging van een nieuwe autonome regio in het belang is van de toekomst van Papua. Daarom moeten alle partijen regionale expansie steunen. De centrale overheid heeft veel vertrouwen gegeven aan inheemse Papoea's, dus ze moeten dankbaar zijn.
Sinds de invoering van het Otsus-beleid is geregeld dat alle gouverneurs, vice-gouverneurs, burgemeesters, regenten en hun vertegenwoordigers Papoea's moeten zijn. Als er later nog 3 nieuwe provincies komen, zullen de gouverneur en zijn plaatsvervanger ook Papoea's zijn. Er wordt van hen verwacht dat ze welvarender zijn voor het Papoea-volk omdat ze de cultuur, geografie en fijne kneepjes van de samenleving begrijpen.
De toevoeging van 3 nieuwe provincies in Papua zal het welzijn van de mensen versnellen omdat er verschillende infrastructuren zullen worden gebouwd, vooral die welke de mobiliteit van burgers ondersteunen. Er is dan ook een breed maatschappelijk draagvlak voor dit beleid nodig, zodat er direct vooruitgang kan worden geboekt in Papua.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.