Breaking

Kasuari Military Command staat klaar om de regering te helpen bij het uitroeien van analfabetisme



Commandant van Kodam XVIII/Kasuari Maj. Gen. Gabriel Lema verklaarde dat TNI-soldaten in de Kasuari Kodam klaar staan om de regering te helpen bij het uitroeien van analfabetisme in de hele regio, tot in afgelegen gebieden van de provincie West Papua.
 
De militaire commandant zei dat naast het uitvoeren van hun hoofdtaken als patriotten die het volk verdedigen, TNI-soldaten ook zullen dienen om de generatie van de natie op te voeden tegen de ketenen van analfabetisme, in hun respectievelijke toegewezen gebieden.
 
"Het bestrijden van analfabetisme is onze collectieve plicht en inzet om ervoor te zorgen dat het leven van de natie en de staat vanaf nu goed blijft", zei generaal-majoor Gabriel Lema van TNI tijdens een bijeenkomst over analfabetisme, op Bakaro Beach, East Manokwari District, Manokwari, West-Papoea, dinsdag.
 
De militaire commandant zei dat West-Papoea als integraal onderdeel van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië vrij moet zijn van analfabetisme, dus er is een gezamenlijke inzet van alle partijen nodig om een gemeenschappelijke oplossing te vinden voor het bestrijden van analfabetisme, vanaf de vroege kinderjaren.
 
Hij nodigde ook gemeenschapsorganisaties (ormas) op het gebied van onderwijs, vrouwen en kinderen uit bij de instellingen van inheemse volkeren (LMA) in West-Papoea om een programma voor de uitroeiing van analfabetisme in te voeren door de introductie van basisgeletterdheid bij kinderen in de vroege kinderjaren. de lokale wijsheid van elke regio.
 
"We moeten de betrokkenheid van alle partijen bij het ondersteunen van het programma voor de uitroeiing van analfabetisme aanmoedigen in een tijd waarin de staat en de regering beperkte mogelijkheden hebben om de gemeenschap te bereiken en te dienen, vooral in onderwijsdiensten", zei de Pangdam.
 
Bovendien, om de uitdaging van het uitroeien van analfabetisme in de provincie West Papua aan te gaan, zei hij, zijn alle babinsa en soldaten die als leraar betrokken zijn, zowel in de Kodim als de taakgroepen die momenteel dienst hebben in de regio West Papua, uitgerust met methoden om kinderen les te geven .
 
"Na de debriefing zullen de babinsa en soldaten die als onderwijzers zijn geselecteerd, hun kennis overdragen aan de kinderen in hun respectievelijke taakgebieden, waaronder later het lesgeven in zondagsscholen in de kerk", zei Pangdam Kasuari.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.