Breaking

Ministerie van Sociale Zaken organiseert gratis intelligente computertraining voor Papoea-kinderen



Deskundige staf van de minister van Sociale Zaken voor Sociale Rehabilitatie, Benhur Tomi Mano, opende gratis een gezonde internetcomputertraining voor Papoea-kinderen

Het ministerie van Sociale Zaken heeft maar liefst 15 computers geholpen in het BBPPKS Jayapura Computer Laboratory.

"De boodschap van de minister moet zijn om Papua-kinderen computertraining te geven, zodat ze hier een goede toegang toe hebben. We hebben deze training gemaakt voor basis-, middelbare en middelbare scholen", zegt Benhur Tomi Mano, een expert bij het ministerie van Sociale zaken voor sociale rehabilitatie, in Jayapura, dinsdag (7/7)./6/2022).

Volgens hem werden 15 computerhulpmiddelen gebruikt voor gratis trainingen en voor degenen die training gaven. En de kinderen worden getest op hun kunnen, zodat ze vaardig zijn in het gebruik van technologie.

Het ministerie van Sociale Zaken heeft via het Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Onderwijs en Training (BBPPKS) in Jayapura een gezonde internetcomputertraining voor Papoea-kinderen geopend. Deze training wordt gratis gegeven.

Benhur zei dat het computertrainingsprogramma een vervolg was op de richting van de minister van Sociale Zaken tijdens een werkbezoek in Jayapura.

"Het doel is om voorlichting te geven over de basisintroductie van computers, het gebruik van software en het gebruik van internet op een gezonde en verstandige manier", zei hij.

Als deskundige bij de minister van Sociale Zaken, aldus Benhur, wordt van hem verwacht dat hij deze training uitvoert in overeenstemming met de richting van de minister van Sociale Zaken.

"Dus de hoop is dat deze training de capaciteit van Papoea-kinderen kan vergroten, vooral op het gebied van informatietechnologie", zei de voormalige burgemeester van Jayapura.

Hij vervolgde, bij het geven van trainingen, dat het Center for Social Welfare Education and Training (BBPPKS) in Jayapura zou samenwerken met scholen van basis-, onderbouw- tot middelbare schoolniveau.

"De activiteit wordt na schooltijd uitgevoerd en de studenten krijgen 12 trainingssessies. Verdere training zal ook kinderen van overstromingsrampen in Sentani uitnodigen, die later in huizen van het ministerie van Sociale bijstand zullen wonen", zei hij.

Bij de inauguratieceremonie waren ook de directeur en studenten van SD Negeri Inpres Youtefa Abepura uitgenodigd, die zullen deelnemen aan de eerste batch.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.