Breaking

Mathius Awoitauw schrijft de topleiding en zorgt ervoor dat Jokowi aanwezig is bij KMAN in Jayapura




Jayapura Regent, Mathius Awoitauw verklaarde dat hij de commandant van de TNI en Polri had geschreven voor de veiligheid van de uitvoering van het 6e Congres van Inheemse Volkeren van de Archipel (KMAN) in Jayapura Regency.

De implementatie van KMAN, die is gepland voor 24 - 29 oktober, zal worden bijgewoond door leiders en inheemse mensen uit de hele archipel, evenals de president van de Republiek Indonesië, Joko Widodo.

Het congres viel samen met de 9e Indigenous Peoples Awakening Day op 24 oktober 2022 en het 6e Lake Sentani Festival.

"We hebben een audiëntie gehad bij de coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidsaangelegenheden en hebben alles uitgelegd. In feite hebben twee van zijn plaatsvervangers de opdracht gekregen om te helpen. Onze regionale politiechef zoekt tijd en een persoonlijk gesprek", zei hij. Mathius in Sentani, Sentani City District, Jayapura Regency, vrijdag (3/6/2022).

Dit werd overgebracht als hulpmiddel bij de speciale talkshow over de voordelen van het congres van inheemse volkeren van de archipel voor Papua met de Wetgevende Raad van KMAN Papua-regio, Daniel Toto op Tribun-Papua.com.

Volgens hem zal het aantal actieve KMAN-deelnemers uit de hele archipel naar schatting toenemen van 5.000 naar 6.000 mensen.

Inheemse Ontwakingsdag, vervolgde hij, dit jaar was interessant omdat het werd bijgewoond door alle inheemse volkeren van de archipel. Geplande implementatie in Barnabas Youwe Stadium, Sentani City District.

"We hopen dat de steun van de regionale overheid, namelijk uit Papua en West Papua, ook gaat samenwerken, dit is het bewijs dat Otsus welvaart brengt", zei hij.

"Het zijn dus niet alleen inheemse volkeren, want dit is een gebied van bijzondere autonomie, zowel de overheid als andere partijen bieden ondersteuning, ook ondernemers, zodat dit goed en soepel verloopt."

De Wetgevende Raad van de KMAN Papoea-regio, Daniel Toto, zei dat de belangrijkste prioriteit de veiligheid en het comfort van inheemse volkeren is.

"Dus het is niet alleen de veiligheidstroepen, maar ook onze verantwoordelijkheid, we willen broederschap, familie en tolerantie vestigen", zei hij.

Daniel voegde eraan toe dat inheemse volkeren en media uit het buitenland ook aanwezig zullen zijn, zodat zijn partij probeert toestemming te krijgen van de regering.

"Er zal de komende maand een concrete lijst zijn", zei hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.