Breaking

Bank Papua helpt bij het beoordelen van achterstallige JKN-bijdragen voor Papua's



PT Bank Pembangunan Daerah Papua of Bank Papua assisteert deelnemers van het onafhankelijke nationale ziektekostenverzekeringsprogramma (JKN) in de provincies Papua en West Papua die achterstallige bijdragen hebben van BPJS Health.

Directeur Financiën van PT Bank Pembangunan Daerah Papua, Yuliana D. Yembise, zei in een persbericht dat dinsdag in Sorong werd ontvangen, dat zijn partij een financiële bijdrage van 50 miljoen Rp. heeft overhandigd als een donatie in het JKN Concerned Community Funding Innovation Program (PIPMPJ ) voor zelfstandige deelnemers die een achterstand hadden in de JKN programmabijdragen in Papua en West Papua regio's.

Hij hoopt dat door deze donatie onafhankelijke deelnemers met een achterstand in de regio's Papua en West Papua weer toegang krijgen tot een adequate en productieve zorgverzekering voor een kwalitatief goede toekomst.

Yuliana zei dat met het toenemende gebruik van JKN KIS-diensten die wijdverbreid zijn van Sabang tot Merauke, het noodzakelijk is om samen te werken met banken die BPJS Health-diensten naar afgelegen gebieden kunnen helpen.

Er wordt gezegd dat dit in overeenstemming is met presidentiële instructie nummer 01 van 2022 betreffende het optimaliseren van de uitvoering van het nationale ziektekostenverzekeringsprogramma, waarvan er één is om regionale hoofden te instrueren stappen te ondernemen zodat elke inwoner op hun grondgebied wordt geregistreerd als een actieve deelnemer in het JKN-programma, zodat toegang nodig is om de gezondheidsdiensten te vergroten om de duurzaamheid van het JKN-programma te waarborgen.

Als regionale bank die de mensen van Papua en West Papua bedient naar afgelegen gebieden, wil Bank Papua bijdragen aan het succes van de Presidentiële Instructie.

"Dus het is te hopen dat Bank Papua met deze samenwerking een actieve rol kan spelen bij het ondersteunen van de uitvoering van het JKN-programma voor Papua's en West Papua's in termen van betaling van vergoedingen en het ondersteunen van gezondheidsfaciliteiten aan het oostelijke uiteinde van Papua om verbetering van de gezondheidsdiensten voor de gemeenschap," voegde hij eraan toe. Yuliana.

Ali Gufron Mukti, president-directeur van BPJS Kesehatan, die een afzonderlijke verklaring aflegde, zei dat een van de belangrijkste aandachtspunten van BPJS Kesehatan in 2022 is om de servicekwaliteit en de tevredenheid van belanghebbenden te verbeteren door middel van verschillende innovaties.

Daarom wil zijn partij niet alleen de samenwerking met het nationale bankennetwerk uitbreiden, maar ook de banken bereiken die eigendom zijn van regionale overheden.

We breiden deze samenwerking uit om tegemoet te komen aan de behoeften van belanghebbenden van JKN. De demografische omstandigheden van de Indonesische bevolking zijn zeer divers en niet noodzakelijkerwijs hebben belanghebbenden nationale bankrekeningen.

"We hopen dat deze samenwerking met regionale bankpartners zowel JKN-deelnemers gemakkelijker kan maken om bijdragen te betalen, als gezondheidsinstellingen om te profiteren van de diensten die we bieden", zei hij.

Gufron legde uit dat, specifiek om de prestaties van gezondheidsfaciliteiten te ondersteunen, zijn partij heeft samengewerkt met Bank Papua om in samenwerking het Supply Infrastructure Financing (SIF) Program for First Level Health Facilities (FKTP) en het Supply Chain Financing Program (SCF) voor ziekenhuizen te leveren met BPJS Kesehatan en uitbreiding van betalingskanalen via automatische incassodiensten.

"Dit SIF-programma kan door FKTP worden gebruikt om haar faciliteiten en infrastructuur te versterken, zodat het de kwaliteit van de dienstverlening voor JKN-deelnemers kan verbeteren. Ondertussen kan het SCF-programma door ziekenhuizen worden gebruikt om de liquiditeit op peil te houden, zodat ziekenhuizen zich optimaal kunnen richten op het leveren van de beste service aan JKN-deelnemers," zei hij. .

Aan de andere kant heeft BPJS Kesehatan volgens hem ook een wederzijds programma voor zakelijke investeringen, namelijk samenwerking tussen BPJS Health en bankpartners door de plaatsing van socialezekerheidsfondsen (DJS) en BPJS Health-investeringen, evenals andere programmasynergieën die wederzijds zijn voordelig voor beide partijen.

"We spreken onze waardering uit voor Bank Papua voor haar inzet voor het ondersteunen van het JKN-programma door middel van deze samenwerking. Een samenwerking die van strategische waarde is voor de uitvoering van het JKN-programma in Papua", voegde hij eraan toe.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.