Breaking

Minister van Sociale Zaken verdeelt fietshulp voor studenten in Papua



Het ministerie van Sociale Zaken (Kemensos) verstrekt fietshulp aan studenten in Papua. Deze inspanning wordt beschouwd als een besparing van de staatsinkomsten- en uitgavenbegroting (APBN). De verdeling van fietsen wordt uitgevoerd door het Ministerie van Sociale Zaken in samenwerking met een humanitaire organisatie, het Human Initiative in het "Fietsprogramma voor Papua". De hulp werd symbolisch overhandigd door de minister van Sociale Zaken (Mensos) Tri Rismaharini aan de voorzitter van het Human Initiative Tomy Hendrajati op het ministerie van Sociale Zaken, Jakarta, vrijdag (3/6/2022). Volgens Risma zullen de fietsen worden gegeven aan tientallen kinderen in Sarmi Regency, Papua. "Dus toen ik in Sarmi, Papua was, heb ik daar de kinderen ontmoet. Ik vroeg wat wil je? Een fiets (beantwoord door het kind) want tot nu toe moeten ze ongeveer 7 km lopen naar school. Dan oké! Mama Risma Ik zal een fiets voor je zoeken,' zei Risma.

Dankzij deze samenwerking beweerde Risma de staatsbegroting te kunnen redden. Hoewel deze hulp ook met het APBN kan worden opgevangen, zou het beter zijn als het budget voor meer noodhulp zou kunnen worden gebruikt. "Misschien kunnen we het ook via de staatsbegroting waarmaken, maar als ik de staatsbegroting kan redden, kunnen we het resterende geld voor andere dingen gebruiken, die misschien urgenter zijn", zei hij.

De voormalige burgemeester van Surabaya zei dat hij verschillende aanbiedingen voor samenwerking met andere humanitaire organisaties had ontvangen. Zowel in de vorm van staaroperaties tot anti-aardbevingshuizen in verschillende gebieden. "Als er iemand is die kan helpen, als we onze APBN kunnen redden, zal het nog beter zijn. De APBN kan voor anderen zijn die het echt nodig hebben, want in feite blijkt dat er veel mensen zijn die erom geven", zei hij. .

Naast het fietshulpprogramma voor Papua zei Risma dat haar partij ook schoenen en schoolspullen zou gaan leveren aan kinderen in NTT. "In eerste instantie zouden we alleen helpen om schoenen te vragen, maar we zullen helpen voor schooluitrusting, uniformrugzakken, sportuniformen. We zullen ook helpen voor computers en we zullen ze ook voor het netwerk installeren", zei hij.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.