Breaking

Ondersteuning van mkmo's, BBPOM in Jayapura Intensive Papua Sago-programma



Het Centre for Drug and Food Control (BBPOM) in Jayapura ondersteunt de ontwikkeling van micro-, kleine en middelgrote ondernemingen (MSME's) in Jayapura Regency met het Papoea MSME's Ready to Assist Program (SAGU Papua).

Op basis van een bericht ontvangen door Tribun-Papua.com op zondag (5/6/2022), hebben agenten van het Jayapura POM Center opnieuw actieve hulp verleend aan MSME-actoren in Jayapura Regency.

De veldfunctionaris bij de mentoractiviteit was Christian Victor Burdam S Si Apt als de jonge PFM-expert, in dit geval de subgroep certificeringsstoffen met Mart Intan Uli S SH als de jonge PFM-expert.

Tijdens het bezoek werden drie zakelijke actoren bezocht, waaronder de tonijngehaktballenverwerkingsfabriek van Joko Santoso in Hawaï en de CV Sentani Meer (Sago Factory) van Mama Yosphine Sokoi in Kemiri.

En ook een bezoek gebracht aan CV Asema Papua (productie van mierennesten en roodvruchtensap) van Aminadap Rahantoknam in Kampung Harapan.

Van de drie zakelijke actoren hebben er twee nog steeds problemen met het verkrijgen van bedrijfsvergunningen (NIB en KBLI), die worden ingediend via het online single submission system (OSS RBA), en over het algemeen zijn ze alle drie nog in de afrondende fase kwaliteitsdocumenten.

Dit is een van de verplichte vereisten om een vergunning te krijgen voor het toepassen van goede productiemethoden, conform de normen van Agentschap POM.

"Wat betreft het probleem van bedrijfsvergunningen, zullen we later helpen dit te coördineren met de relevante instanties in de hoop dat het proces van het verkrijgen van hun bedrijfsvergunningen kan worden voltooid", zei veldfunctionaris Christian Victor Burdam.

Hij zei ook dat Victor onmiddellijk kan overgaan tot het certificeringsproces, goede productiemethoden en productregistratie om een distributievergunning te verkrijgen bij het POM-agentschap.

Op deze manier wordt gehoopt dat de productie- en marketingactiviteiten van producten door elke zakelijke actor kunnen worden uitgevoerd omdat ze al legaal zijn en een groter gebied kunnen bereiken.

Verder legde hij uit dat het SAGU Papua-programma een bal-ophaalprogramma is voor MSME-spelers, het is gratis, snel en transparant.

"Dus we hopen echt dat elke zakelijke speler in de drugs- en voedselproductiesector in Jayapura Regency meer open kan zijn door alle obstakels over te brengen waarmee ze worden geconfronteerd bij het beheren van hun bedrijfsvergunningen," zei hij.

Zodat de aanwezigheid van het SAGU Papua-programma echt de voordelen kan voelen.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.