Breaking

Met succes voltooide glasvezelboot, Papoea-jeugd: bedankt, mama minister



Een jongere uit Yapen, Yohanis Ayorbaba, sprak zijn dank uit aan de minister van Sociale Zaken, Tri Rismaharini.

Dankzij de hulp van "Mama Minister" kon Yohanis de bouw van een sloep met glasvezel voltooien.

"Ik dank u voor de hulp van "Mama Minister". Dankzij Mama's hulp hebben wij Papoea-jongeren het schip kunnen voltooien. In Yapen is geen motorschip, we gebruiken nog steeds traditionele boten", zei Yohanis na het bijwonen van een scheepsbouwworkshop (10/6/2022). ).
 
Yohanis is een van de 15 deelnemers aan de workshop om een lange boot van glasvezel te bouwen.

Ze kwamen uit Jayapura, Asmat en Yapen Regentschappen.

De minister van Sociale Zaken van de Republiek Indonesië, Tri Rismaharini, nam een foto met 15 deelnemers van de workshop over het maken van sloepen van glasvezel bij het Department of Shipping Engineering, ITS Surabaya. De workshop duurt 10 dagen van 1 juni tot 10 juni 2022.
 
De workshop is een samenwerking tussen het Directoraat voor Remote Indigenous Community Empowerment (KAT) en Sociaal Ondernemerschap met het Ministerie van Sociale Zaken, Directoraat Onderzoek en Vrijwilligerswerk, Sepuluh Nopember Institute of Technology Surabaya (ITS).

De workshop vond 10 dagen plaats op de afdeling Scheepvaarttechniek ITS Surabaya van 1 - 10 juni 2022.

De workshop is een voortzetting van de richting van de minister van Sociale Zaken Tri Rismaharini om de versnelling van de ontwikkeling in Papua te ondersteunen door de economie te versterken.

De minister van Sociale Zaken stelt in zijn toelichting na het bekijken van de workshopactiviteiten dat deze activiteit is begonnen met een verzoek om een boot van een jonge man uit Mamberamo.
 
"Ik vind het geweldig. Maar ze moeten het zelf maken. Bovendien kwamen er verzoeken uit andere regio's. Eindelijk is er een workshop gemaakt", zei hij.

De discussie over schepen wordt gevoerd om de economie van het Papoea-volk te verbeteren.

Door over te stappen van het gebruik van traditionele boten naar glasvezelboten, hoopt men dat de vangst van Papoea-vissers zal toenemen.

"Het schip zal niet alleen worden gebruikt om vis te vangen, maar ook als transportmiddel", zei hij. Momenteel is het doel voor de scheepsbouw 27 eenheden voor Asmat Regency, 10 eenheden voor Mamberamo en 12 eenheden voor Yapen.
 
Het ministerie van Sociale Zaken richt zich niet alleen op zeevarenden. De minister van Sociale Zaken zal echter ook een programma voorbereiden om Papua-moeders, zowel in de bergen als aan de kust, te empoweren met verschillende empowerment-programma's.

Deze omvatten opleiding in naaien, weven en landbouw voor de jeugd.

"Er zijn al landbouwactiviteiten. Maar we zullen de vaardigheden van jongeren in de landbouw verbeteren, zodat hun bedrijf gebaseerd is op kennis van de landbouw", zei de minister van Sociale Zaken.

Er zijn nog veel programma's voor sociale empowerment die voor het Papoea-volk zullen worden uitgevoerd.

Als landbouwproducten kunnen worden ontwikkeld, zullen voedselverwerkingsfaciliteiten worden voorbereid.

Evenzo zullen visvangsten en mariene producten worden voorbereid voor verwerkingsfaciliteiten.
 
Andere zakelijke hulp omvat workshops, verpakking, branding, het planten van zonnebloemen en het verwerken van zonnebloemolie.

BRON: https://wartakota.tribunnews.com/2022/06/12/berhasil-selesaikan-perahu-fiberglass-pemuda-papua-Thank you-mama-menteri

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.