Breaking

Dit is de hoop van de regent van het Bintang-gebergte na het ondertekenen van steun voor de uitbreiding van Papua




De regent van het Bintang-gebergte (Pegubin), Spey Yan Bidana, ondertekende een verklaring van houding naar aanleiding van de resultaten van een speciale bijeenkomst om de welzijnsontwikkeling te versnellen in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden van Papoea.
 
In een speciale bijeenkomst, geïnitieerd door de Vereniging van Regionale Hoofden van Tabi Saireri in een hotel in het regentschap Jayapura, waren functionarissen en regionale hoofden van vijf traditionele Papoea-gebieden aanwezig, waaronder de inheemse regio Tabi, de inheemse regio Saireri, de inheemse regio Lapago, de Mepago Inheemse regio en de Inheemse regio Anime Ha.
 
De zeven punten van de verklaring van houding, op het eerste punt zoals geciteerd door Tribun-Papua.com, zijn ondersteunend en toegewijd aan het implementeren van het speciale autonomiebeleid voor de Papua-provincie in overeenstemming met wet nummer 2 van 2021 om de welzijnsontwikkeling van Inheemse Papoea's (OAP) in overeenstemming met het Gebruikelijk Gebied.

"Dus de handtekening is om het proces goed te keuren, we zijn het er allemaal over eens en zetten het onmiddellijk voor de rechter", zei hij in Sentani, Jayapura Regency, (10/6/2022).
 
Spey zei dat het plan van de centrale regering om de Nieuwe Autonome Regio (DOB) uit te breiden een positievere impact had.

Via de DOB, vervolgde Spey, komen er banen voor Papoea Inheemse Volkeren (OAP) zowel in de bureaucratie, de politiek, zetels in de Tweede Kamer (DPR), als het bedrijfsleven, zodat het een impact heeft op de economische groei.

"Vroeger weigerden mensen bij de ontwikkeling van het district. Maar nu ben ik de regent van een strijd en een van hen is John Tabo, die vroeger werd bedreigd, maar nog steeds vecht voor de toekomst van dit land", zei hij.
 
Daarom, vervolgde de nummer één persoon in het Bintang Mountains Regency, is het een zeer goede stap om te gaan zitten en te praten als een eenheid in de legale en lopende regering.
 
Volgens hem is de huidige regering alleen gericht op de provincie Papua, waardoor ook de uitvoering van de begroting beperkt is.

Met de nieuwe regio's, namelijk de Provincies Centraal Papua, Centraal Hooglanden Papua en Zuid Papua, zijn er veel nieuwe figuren en leiders die de regeringsstructuur betreden.
 
"Ik steun dit van harte. Deze regering maakt definitief beleid voor de belangen en het welzijn van de mensen", zei hij.

Bovendien is het uitbreidingsplan bedoeld om de aanleg van wegen, de beschikbaarheid van infrastructuur, connectiviteit en elektrische energie te versnellen.

Specifiek in Pegubin deed hij een beroep op het publiek om zich niet te laten beïnvloeden door de kwestie van demonstraties.

Hij legde uit dat het budget van een biljoen, de Pegubin-regering slechts een miljard kan verdelen, namelijk ontwikkeling en de rest voor onderwijs en gezondheid.

BRON: https://papua.tribunnews.com/2022/06/12/ini-harapan-bupati-pegunungan-bintang-usai-tanda-tangan-supportan-pemekaran-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.