Breaking

Steun DOB, Regent van Yapen: Dit is puur voor het welzijn van het Papoea-volk



De regent van de Yapen-eilanden, Tonny Tesar, verklaarde dat hij het plan van de regering om een Nieuwe Autonome Regio (DOB) op te richten in Papua volledig steunt.

"We zien dat deze nieuwe autonome regio verband houdt met de versnelling van de ontwikkeling en het welzijn van het Papoea-volk, en dit moet worden uitgevoerd", zei Tonny Tesar na het bijwonen van de Regionale Werkvergadering van Regenten en Burgemeesters in de Papua-provincie die werd gehouden. in het Suni Hotel, Jalan Baru Pasar Lama Abepura, Jayapura, Papua Provincie, woensdag (15/6/2022) middag.
 
Volgens hem is deze steun absoluut gegeven omdat het doel van Papoea-Nieuw-Guinea puur is om het welzijn van de mensen op aarde van Cenderawasih te verbeteren.

"Maar afgezien van het welzijn van de mensen, is de kwestie van het versnellen van de ontwikkeling in Papua ook een kwestie die we willen versnellen en deze uitbreiding moet worden uitgevoerd in overeenstemming met de wet", zei hij.

Dan over de begroting, zei Tonny, trek daar maar niet aan, want het is de zaak van de centrale overheid die later wordt verdeeld.

"Het is niet zo dat de divisie blijft zoeken naar haar eigen geld, maar de staat probeert de resultaten en middelen te krijgen die er in Papua zijn. We genieten er gewoon van", legt hij uit.

Tony gaf ook een voorbeeld van een aantal provincies in Indonesië. Zo zijn er op het eiland Java verschillende provincies. Ook al is het gebied kleiner dan Papua.

Dan gebruiken ze de APBN en APBD minstens 40 biljoen Rp. Ondertussen is het voor DKI alleen al bijna 100 biljoen Rp. Dit aantal is groter dan in Papoea, dat jaarlijks slechts rond de 17 of 18 biljoen ligt.

"Waarom, omdat we er maar 2 hebben, namelijk de provincies Papua en West Papua. Dus wat we gebruiken is slechts IDR 35 biljoen met het bestaande bedrag, hoe kunnen we het eiland Java inhalen om de ontwikkeling te versnellen, "legde hij uit.

Bovendien hoeft er volgens Toni niet te worden nagedacht over Regionale Oorspronkelijke Opbrengsten (PAD). Want wat er moet gebeuren, is hoe de gemeenschap ruimte te bieden, zodat ze goede service kunnen krijgen en welvarender kunnen zijn.

Daarom is het uitgangspunt van Papoea-Nieuw-Guinea om het beleid van de centrale overheid te volgen en zullen alle voor- en nadelen van ondersteuning worden bekeken.

"De gouverneur heeft vandaag ook een verklaring gegeven dat hij eerst heeft aangedrongen op de uitbreiding, 7 gebruikelijke gebieden zijn tegelijk geduwd. Dus we volgen dat, hopelijk is deze uitbreiding in lijn met de verwachtingen om de ontwikkeling te versnellen en de gemeenschap te laten bloeien", legde hij uit.

Wat betreft de voor- en nadelen, zei hij, het is gebruikelijk in de gemeenschap. Omdat het onmogelijk is om mensen tot één hart uit te nodigen. Die dynamiek moet zeker worden gewaardeerd

BRON: https://www.pasificpos.com/support-dob-bupati-yapen-ini-pure-for-kesejahteraan-society-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.