Breaking

Mahfud stelt voor dat ASN in de nieuwe autonome regio van Papoea wordt gevuld met 80% Papoea-bevolking




Commissie II van de DPR heeft een ontmoeting gehad met MenPAN-RB Ad Interim Mahfud Md over het in kaart brengen van het civiele staatsapparaat (ASN) in de nieuwe autonome regio's (DOB) van Papoea. Mahfud legde het proces uit van het invullen van ASN in de drie nieuwe regio's van Papua, namelijk Zuid Papua, Centraal Papua en Centraal Hoogland Papua.

"De ASN HR van de uitbreiding van de Papua-provincie, die bestaat uit de provincie Zuid-Papua, de provincie Centraal-Papoea en de provincie Central Highlands Papua, moet rekening houden met geospatiale aspecten, organisatorisch ontwerp, het invullen van de DPRD en financiering of budget", aldus Mahfud. in een werkvergadering met Commissie II DPR, in het DPR/MPR-gebouw, Senayan, Jakarta, maandag (28/6/2022).
 
Mahfud zei dat human resources in het gebied van Papoea-Nieuw-Guinea prioriteit zouden krijgen om gevuld te worden met inheemse Papoea's, d.w.z. 80 procent. Terwijl de andere 20 procent is gevuld met niet-inheemse Papoea's.
 
"Bovendien wordt de vervulling van Papoea-Nieuw-Guinea uitgevoerd door het in kaart brengen van posities uitgevoerd door elke regionale regering in overeenstemming met de quota voor inheemse Papoea's verspreid over ministeries of instellingen en de regionale overheid. Vervolgens wordt de overdracht van ASN van de moederregio naar het uitbreidingsgebied en de vervulling van de toewijzing van nieuwe formaties indien nodig ”, zei hij.

"We zijn dus van mening dat de behoefte aan ASN in de provincie Papoea-Nieuw-Guinea later kan worden vervuld door honorair personeel en CPNS-vorming 2021 uit de moederprovincie. Er zijn 434 Papua Masters-beursontvangers en 487 IPDN-afgestudeerden voor de 2017- De periode van 2021. Dit wordt uitgevoerd door te tellen. De nieuwe autonome regio's van de provincie Papua zijn 46 duizend ASN en houden rekening met de lokale Papoea-wijsheid met een samenstelling van 80 procent OAP en 20 procent niet-OAP", vervolgde Mahfud.

Mahfud zei dat er drie punten zijn gemaakt voor de selectie van personeel in de regio Papoea-Nieuw-Guinea. Dit zijn de punten:

1. Inhuldiging in functie voor degenen die functies hebben bekleed die gelijkwaardig zijn aan functies die nog steeds in dezelfde functie zijn, met name die van de moederprovincie

2. Geschiktheidstoets binnen de functie (job fit), voor medewerkers die dezelfde functie hebben bekleed met een andere functiegroep

3. Open en competitieve selectie op basis van wettelijke regelingen, indien er geen geschiktheid is van ambtenaren met de gewenste functies, zowel uit de provincie Papua als buiten de provincie Papua

BRON: https://news.detik.com/berita/d-6150904/mahfud-usul-asn-di-area-otonomi-baru-papua-diisi-80-orang-asli-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.