Breaking

Gapensi zegt dat 4.000 Papoea-bouwondernemers klaar zijn om digitaal te concurreren



De Indonesische National Construction Entrepreneurs Association (Gapensi) verklaarde dat er ongeveer 4.000 bouwondernemers zijn, verspreid over districten en steden in de provincie Papoea, klaar om zich aan te passen aan nieuwe regelgeving van de overheid en digitaal te concurreren.

Voorzitter van de provincie Gapensi Papua, Rudi Waromi in Wamena, Papua, zei dinsdag dat uit de resultaten van de coördinatie met zakenlieden in regentschappen in Papua, ze zeiden dat ze klaar waren om zich aan te passen aan het digitale tijdperk.

"Mensen vragen me, we zijn er klaar voor, ik zei dat we er klaar voor zijn. Er zijn 4.000 van onze ondernemers in heel Papua. Bijna 96 procent van de kleine ondernemers, waarvan drie procent Papoea's. Ze in Tolikara, Yahukimo, Jayawijaya zeggen dat ze het kunnen, ze digitale certificaten hebben", zei hij.

Met de huidige digitaliseringsveranderingen dragen ondernemers volgens hem geen tassen meer met papier of brieven die bij de overheid moeten worden ingediend.

“Al onze documenten worden gereguleerd door digitalisering. In de toekomst zullen al onze leden niet meer met dossiers in hun tas naar de overheid komen. Degenen die bouwserviceondernemers zijn, dragen geen dossiers meer in hun tas. Alle dossiers worden geverifieerd op het portaal van de lokale overheid, hetzij bij ULP, werkgroepen," zei hij.

Hij zei dat digitale uitdagingen niet gemakkelijk zijn voor gebieden met beperkte internetdiensten. Gapensi blijft leden echter helpen, zodat ze zich kunnen aanpassen.

"In de toekomst zullen onze uitdagingen als ondernemers niet gemakkelijk zijn, maar ook niet moeilijk", zei hij.

Eerder hoopte het hoofd van Gapensi Jayawijaya Regency, Fred Huby, op overheidssteun voor Jayawijaya-ondernemers in de vorm van adequate internetdiensten.

Fred zei dat om bestanden te downloaden, ze het in Jayapura City moesten doen omdat de internetservice daar erg goed was.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/686445/gapensi-sebut-4000-pengusaha-construction-papua-siap-bersaing-digitally

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.