Breaking

Gebaseerd op het onderzoek onder Papoea-jongeren die tevreden zijn met Jokowi's leiderschap



De hoge mate van tevredenheid van jonge Papoea's over de prestaties van de regering, met name de centrale regering, bevestigt dat Jokowi's leiderschap tijdens zijn twee presidentiële ambtstermijnen erin is geslaagd het Nawa Cita-programma te promoten dat zich richt op de zorg voor de mensen in het algemeen.

Het derde punt van de Nawa Cita benadrukt de prioriteit van de regering van Jokowi om Indonesië vanuit de periferie te ontwikkelen door regio's en dorpen te versterken in het kader van de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.
 
Dat zegt de algemeen voorzitter van de Indonesische Student and Millennial Alliance (AMMI), Nurkhasanah, in een persverklaring. De verklaring van AMMI is in overeenstemming met geldige gegevens die zijn onthuld tijdens de Kompas Research and Development-enquête die begin maart 2022 in Papoea en West-Papoea is gehouden.

Op basis van het onderzoek is ruim 63% van de jonge respondenten zeer tevreden en tevreden over het functioneren van de Rijksoverheid.

Volgens Nurkhasanah is Jokowi sinds het begin van het leiden van dit land erop gebrand om het effectieve recept voor ontwikkeling te gebruiken, dat niet alleen is om de groei te vergroten, maar ook om het eigen vermogen te verspreiden.
 
“President Jokowi realiseert zich al lange tijd dat de ontwikkelmethode die zich richt op het trickle down-effect, namelijk met ontwikkeling die zich concentreert in stedelijke gebieden, heeft gefaald. Gedeelde welvaart wordt optimaal bereikt door te bouwen vanuit de periferie, vanuit de regio'', zegt hij.

President Jokowi, zei Nurkhasanah, ziet dat de ongelijke economische ontwikkeling in stedelijke gebieden, zoals die al sinds het begin van de jaren zeventig aan de gang is, tot chronische ongelijkheid heeft geleid. Dat blijkt uit de ruimtelijke structuur van de Indonesische economie, die in het tweede kwartaal van 2015 werd gedomineerd door provincies op Java en Sumatra.

"De heer Jokowi let erop dat de provinciale groep op Java de grootste bijdrage levert aan het bruto binnenlands product (bbp), dat 58,35% is, gevolgd door Sumatra met 22,31% en Kalimantan met 8,22%. Ondertussen droegen de provincies in Sulawesi slechts 5,89% bij en Maluku-Papoea 2,21%", zei hij.

"Alles wat er al tientallen jaren van ontwikkeling gaande is, veranderde onmiddellijk het paradigma naar ontwikkeling voor de regio en kleine mensen, door de implementatie van het Nawa Cita-programma", zei Nurkhasanah.
 
Bouwen vanuit de regio, zei AMMI's drijvende kracht, betekent in brede zin niet alleen regionaal, maar ook over het opbouwen van menselijke hulpbronnen die tot nu toe zijn gemarginaliseerd.

In mei vorig jaar interviewde Kompas Research and Development 400 jonge respondenten in de leeftijd van 20-39 jaar. Het onderzoek is uitgevoerd in vijf steden in Papua en West Papua, namelijk Jayapura, Merauke, Sorong, Manokwari en Timika.

Als gevolg daarvan beoordeelt de meerderheid van de jongeren de prestaties van de overheid als zeer goed, ook al zijn er problemen op het gebied van wetshandhaving en economische omstandigheden, die in de toekomst nog steeds huiswerk zijn voor de overheid.

BRON: https://regional.kontan.co.id/news/berdasarkan-survei-anak-muda-papua-puas-atas-kepeminan-jokowi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.