Breaking

De regering van Jayapura Regency moedigt zakelijke actoren aan om verpakkingsetiketten te hebben



De regentschapsregering (Pemkab) van Jayapura, in de provincie Papua, moedigt alle zakelijke actoren in de regio aan om etiketten op de verpakking van koopwaar te plaatsen.

Assistent twee voor economische zaken van het Jayapura Regency-secretariaat, Joko Sunaryo, vertelde donderdag in Jayapura aan ANTARA dat het labelen van koopwaar is bedoeld om productie beschikbaar te maken en op grote schaal te consumeren door consumenten.

"Het is dus noodzakelijk voor de productie om voedseletiketten te hebben van de geneesmiddelen- en voedselcontroledienst en van halalproducten", zei hij.

Volgens Joko kan etikettering het voor consumenten gemakkelijker maken om de lijst met gebruikte ingrediënten of een product dat alleen door volwassenen kan worden geconsumeerd, te achterhalen.

"We hopen dat alle handelaren in Jayapura Regency dit kunnen implementeren", zei hij.

Hij legde uit dat de etikettering van het product de consument ook het vertrouwen kan geven om de koopwaar te consumeren.

"Omdat de eerste kopers het al weten en ze geloven dat het voedsel veilig is om te eten", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat zijn partij ook alle zakelijke actoren in de 'kembai umbai'-aarde opriep om een voorbeeld te zijn voor andere regio's in Papua in het vermarkten van producten die al een voedseletiket hebben (voedsel).

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.