Breaking

KSP gelooft dat Wamendagri John Wempi Wetipo de ontwikkeling van Papoea versnelt



Plaatsvervangend V-chef van de presidentiƫle staf Jaleswari Pramodhawardani oordeelde dat de aanwezigheid van John Wempi Wetipo als vice-minister van Binnenlandse Zaken (Wamendagri) de prestaties van de regering bij de ontwikkeling van Papua zou kunnen versnellen en versterken.

De reden is dat er op dit moment nog een aantal gebieden in Papua zijn die nog aandacht behoeven omdat hun ontwikkeling achterblijft.

"Als voormalig lid van de regio begrijpt hij heel goed van Papua's Special Autonomy (Otsus)", zei Jaleswari in een schriftelijke verklaring, donderdag (16/6/2022).
 
De benoeming van Wetipo tot vice-minister van Binnenlandse Zaken, zo vervolgde hij, werd een nieuwe geschiedenis in het tijdperk van de regering Jokowi-Ma'ruf Amin, omdat voor het eerst een Papoea-zoon de vice-minister van Binnenlandse Zaken werd.

Deze senior LIPI-onderzoeker ziet in de positie van Wetipo dat Wamendagri minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) Tito Karnavian kan ondersteunen bij het opstellen van een aantal belangrijke agenda's met betrekking tot de ontwikkeling van Papua.

De ontwikkeling van Papua in kwestie omvat de oprichting van een speciaal bureau voor Papua Special Autonomy Management of BP3OKP, en het finaliseren van het masterplan voor de versnelling van de ontwikkeling van Papua, evenals het ondersteunen van de versnelling van de ontwikkeling door de oprichting van nieuwe autonome regio's (DOB ) in Papoea.
 
Volgens Jaleswari zal de aanwezigheid van Wetipo, die veel verstand heeft van veldomstandigheden en een goed communicatienetwerk in de regio heeft, helpen de welvaartsontwikkeling in Papua te versnellen. Bovendien kan Otsus grotere voordelen opleveren.

Ondertussen was Wetipo, voordat hij als Wamendagri diende, vice-minister van Openbare Werken en Volkshuisvesting (PUPR). Vervolgens werd op woensdag (15/6/2022) president Joko Widodo (Jokowi) op 15 juni 2022 ingehuldigd als vice-minister van Binnenlandse Zaken.

BRON: https://kabar24.bisnis.com/read/20220616/15/1544641/ksp-yakini-wamendagri-john-wempi-wetipo-percepat-pembinaan-papoea

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.