Breaking

De meerderheid van de Papoea-jongeren waardeert het optreden van president Jokowi



De meerderheid van de jonge Papua's waardeert het optreden van president Joko Widodo (Jokowi) door middel van overheidsprogramma's die zich direct op jongeren richten om versnelde ontwikkeling en welvaart in het land Papua te realiseren.
 
Dit is in lijn met een onderzoek uitgevoerd door Litbang Kompas in maart 2022 onder de jongere generatie in Papua en West-Papoea door middel van interviews met 400 respondenten in de leeftijd van 20-39 jaar, waar de tevredenheid van jongeren over de overheidsprestaties hoger is dan 52%.
 
Door middel van videogetuigenissen gaven drie inheemse Papoea-jongeren hun mening over de prestaties van president Joko Widodo, waaronder die van de 2020-ambassadeur van Papoea en West-Papoea, Yohanes Faidiban of vaak Annes genoemd.

"President Joko Widodo's 13 bezoeken aan het Land van Papua zijn niet zomaar ceremonies, maar het is bewezen dat er veel programma's van het centrum zijn die worden aangemoedigd voor het welzijn van de gemeenschap. Een daarvan is het millennial farmer-programma", zei Annes in haar verklaring, vrijdag (17/6/2022).

Annes verklaarde dat er momenteel ongeveer 2.000 millennial-boeren verspreid over Papua zijn, van wie sommigen erin geslaagd zijn om internationaal te gaan door deel te nemen aan een koffietentoonstelling in Boston, Verenigde Staten afgelopen april.

"Het succes van de Papoea-jeugd in de internationale arena kan niet los worden gezien van de steun en medewerking van verschillende partijen door de overheid", zegt Annes, die ook een Fulbright Scholarship-ontvanger is.

In lijn met Annes waardeert Brigita Hisage als een van de millennial-boeren ook de mogelijkheden die lokale, provinciale en centrale overheden bieden om betrokken te zijn bij verschillende trainingsprogramma's.

"Waar deze trainingen voordelen bieden voor ons millennial boeren. Deze omvatten het verhogen van de productieopbrengsten, het begrijpen van bedrijfsbeheersystemen en het kunnen gebruiken van digitale technologie in de landbouw", zegt Brigita, die ook kruidentheeproducten bezit van Papua's natuurlijke ingrediënten.

Dezelfde waardering kwam ook van een jonge Papua zakenman Neil Aiwoy. De oprichter van de Kitorang Association heeft in de gemeenschap gewerkt sinds hij een student was tot nu toe, een vorm van zijn dienst aan de gemeenschap is door de Kitorang coöperatie op te richten in het Raja Ampat district.

"President Joko Widodo heeft via presidentiële instructie nr. 9 van 2020 alle aandacht besteed aan Papua. Waar de programma's in de presidentiële instructie zich richten op het versnellen van ontwikkeling en het welzijn van de gemeenschap", aldus Neil.

Specifiek voor jongeren is er volgens hem een onderwijsbevestigingsprogramma en ook de Papua Youth Creative Hub (PYCH). Daarvoor nodigt Neil jonge Papoea's uit om de bal op te pakken.

"Ik wil dat wij allemaal, jonge Papoea's, deelnemen aan ontwikkeling, we moeten het initiatief hebben, samenwerken met de overheid en andere ontwikkelingspartners om ontwikkeling te realiseren", voegde hij eraan toe.

"Mijn waardering en dank aan de president voor de uitgevoerde programma's, vooral de programma's die prioriteit hebben voor jongeren", besloot Neil.

BRON: https://wartaekonomi.co.id/read422632/mayoritas-pemuda-papua-apresiasi-kinerja-ppresi-jokowi

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.