Breaking

Jayapura-regering zegt dat KMAN de kracht van de natie is



De regering van het regentschap Jayapura in de provincie Papua zei dat het Congres van Inheemse Volkeren van de Archipel (KMAN) de kracht van de natie is, omdat de congresdeelnemers zullen worden uitgenodigd om in de dorpen van de bewoners in dat gebied te wonen.

"Dat is het speciale aan de implementatie van KMAN, het doel is duidelijk dat deelnemers onmiddellijk de warmte en vriendelijkheid van de gemeenschap kunnen voelen en dit is een manifestatie van de kracht van de natie", zei het hoofd van het Jayapura Regency Communications and Information Office (Kominfo) Gustaf Griapon in een persbericht in Jayapura, zaterdag.

Volgens Gustaf is het congres een ontmoetingsplaats tussen inheemse volkeren in heel Indonesië, die verschillende onderwerpen zullen bespreken, waaronder milieubehoud.

"Dit zal een momentum op zich zijn dat de rijkdom en kracht van de inheemse bevolking van de archipel zal laten zien om betrokken te zijn bij ontwikkeling, terwijl het Lake Sentani-festival zeker de culturele en toeristische vooruitgang in Papua zal aanmoedigen," zei hij.

Hij legde uit dat het nationale culturele festival, namelijk de VI KMAN, het Danau Sentani-festival en de IXe verjaardag van het ontwaken van de inheemse volkeren van Jayapura Regency, een groot momentum was op nationale en zelfs internationale schaal vanwege de aanwezigheid van verschillende inheemse volkeren van de wereld.

"Omdat de implementatie van KMAN, die gepland staat op 24-30 oktober, 2022 zal worden bijgewoond door 5.000 deelnemers, waaronder inheemse mensen uit het buitenland", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat het succes van het organiseren van PON XX en vervolgens Peparnas XVI in Papua heeft bewezen dat Papua nationale evenementen goed kan organiseren.

"Dus we hopen dat de drie nationale agenda's die zullen plaatsvinden, kunnen doorgaan en we hopen dat het Papoea-volk dit culturele festival steunt en tot een succes maakt", zei hij.

Ter herinnering: de KMAN-commissie heeft vrijdag een ontmoeting gehad met de directeur Informatie, Politieke Communicatie, Recht en Veiligheid, Directoraat-generaal Informatie en Publieke Communicatie (IKP), Ministerie van Communicatie en Informatie (Kominfo), Bambang Gunawan in Jakarta. (17/6).

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685849/government-jayapura-sebut-kman-merupakan-power-bangsa

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.