Breaking

Kominfo klaar om het succes van de drie grootste culturele evenementen in de archipel in Papua . te ondersteunen



Directeur Informatie, Politieke Communicatie, Recht en Veiligheid, Directoraat-Generaal Informatie en Publieke Communicatie (IKP), Ministerie van Communicatie en Informatica (Kominfo), Bambang Gunawan, benadrukte dat hij klaar is om het culturele festival van de archipel in Papua te ondersteunen, die gepland staat voor oktober 2022.

Het evenement was de eerste van de inheemse volkeren van het congres van de archipel (AMAN), de tweede het Lake Sentani-festival en de derde was de herdenking van de 9e verjaardag van het ontwaken van de inheemse volkeren van het regentschap Jayapura.
 
Dit zei Bambang tijdens een audiëntie bij het hoofd van het Jayapura Regency Communication and Information Office, Gustaf Griapon, vrijdag (17/6/2022) in Jakarta.

"Vandaag kregen we bezoek van de regering van de regering van Jayapura, geleid door het hoofd van het communicatie- en informatiebureau. In wezen zal Jayapura Regency in de nabije toekomst een nationale culturele activiteit houden, het Lake Sentani Festival. En we zullen zeker ondersteuning bieden bij de uitvoering van deze activiteiten”, aldus Bambang.
 
Nog steeds in de reeks festivals, zullen er ook een congres van inheemse volkeren van de archipel (Aman) en de 9e verjaardag van het ontwaken van de inheemse volkeren van Jayapura Regency zijn.

Het Safe Congress is een cultureel evenement dat alle inheemse volkeren in Indonesië samenbrengt. Zelfs volgens het plan zullen ook inheemse volkeren uit andere landen aanwezig zijn.

"Wij van het ministerie van Communicatie en Informatie zullen, in overeenstemming met onze taken en functies, de reeks activiteiten ondersteunen en eraan bijdragen door gebruik te maken van alle informatiekanaalfaciliteiten die we hebben", aldus Bambang.
 
Bambang zei dat Kominfo ervoor zal zorgen dat het communicatienetwerk en de infrastructuur tijdens de activiteit goed verlopen.

In reactie op deze steun van Kominfo sprak het hoofd van het ministerie van Jayapura Kominfo, Gustaf Griapon, zijn dankbaarheid uit en hoopte dat het Indonesische volk ook hun steun zou verlenen.

"We hebben specifiek om de steun van de Centrale Kominfo gevraagd, omdat de verspreiding van informatie over de activiteiten die zullen plaatsvinden natuurlijk het domein van de Kominfo zal zijn", zei hij.

Tijdens zijn bezoek sprak Gustaf ook de hoop uit dat Kominfo tijdens de uitvoering van de drie culturele activiteiten een Media Center zou kunnen bouwen. Daarnaast wordt verwacht dat de communicatiefaciliteiten van Kominfo betrokken zijn bij de verspreiding van informatie over het culturele festival.

"De samenwerking van Kominfo met verschillende media, zowel binnen- als buitenland, zal zeker helpen om dit grootse feest een stem te geven", aldus Gustaf.

Ondertussen is het Aman-congres, zei Gustaf, een ontmoetingsplaats tussen inheemse volkeren in heel Indonesië, die verschillende kwesties zullen bespreken, zoals milieubehoud en vele andere dingen.

"Dit zal een momentum op zich zijn dat de rijkdom en kracht van de inheemse volkeren van de archipel zal laten zien om betrokken te zijn bij ontwikkeling. Ondertussen zal het Lake Sentani-festival zeker de vooruitgang van cultuur en toerisme in Papua aanmoedigen", aldus Gustaf.

Gustaf zei dat de drie activiteiten op aarde van Cendrawasih een groot momentum werden op nationale en internationale schaal vanwege de aanwezigheid van verschillende inheemse volkeren van de wereld. Het Safe Congress, dat gepland staat van 24 tot 30 oktober 2022, zal worden bijgewoond door zo'n 5.000 deelnemers, waaronder inheemse volkeren uit het buitenland.

“Het succes van PON, gevolgd door Peparnas dat ook in Papua werd gehouden, heeft bewezen dat we in staat zijn om een groot evenement met succes te organiseren. Het bijzondere aan deze activiteit is dat deelnemers worden uitgenodigd om in lokale dorpen te gaan wonen. Het doel is duidelijk, deelnemers zullen de warmte en vriendelijkheid van de gemeenschap kunnen voelen. Dit is de kracht van de natie", zei het hoofd van de Kominfo Jayapura Regency.

Begeleidende Gustaf Griapon was een PB-vertegenwoordiger. AMAN, Alfa Gumilang en Giat Perwangsa.

BRON: https://kabartifa.id/2022/06/20/kominfo-ready-support-hasilnya-tiga-gelaran-kultur-nusantara-terbesar-di-tanah-papua/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.