Breaking

IKBP: De splitsing van een nieuwe autonome regio lost problemen in Papua . op



Voorzitter van de Vereniging van Papoea Families (IKBP) Ayub Faidiban zei dat de uitbreiding van nieuwe autonome regio's (DOB) de sleutel zou zijn om verschillende problemen in Papua te overwinnen.

"Waarom steunen we het, omdat we zelf Papoea-kinderen zijn en zien welke problemen er in Papua zijn, hoe Papua ook vooruit kan, net als andere regio's", zei Ayub Faidiban woensdag in zijn verklaring.
 
Volgens hem zou de uitbreiding Earth of Cenderawasih vooruit kunnen helpen. IKBP steunt daarom het Rijk volledig bij het versnellen van de totstandkoming van de vorming van drie nieuwe provincies in Papua.

De verdeling, zei Ayub, werd belangrijk omdat de twee bestaande provincies de problemen in Papua niet konden oplossen. Hij oordeelde zelfs dat de toevoeging van drie nieuwe provincies eigenlijk nog niet genoeg was. Hij hoopt dat Zuidwest Papua en Saereri Bay binnenkort nieuwe provincies worden.

"Zodat de ontwikkeling die in Papua zal plaatsvinden, maximaal wordt gebouwd als de centrale en westelijke regio's. Zodat Papua vooruit kan, is Papua welvarend en kunnen Papua's ervan genieten', zei Ayub.

Ook nodigde hij alle geledingen van de samenleving uit om niet langer te debatteren over de vorming van deze nieuwe provincie in Papua. IKBP, vervolgde hij, staat loodrecht op de centrale overheid, zodat de gemeenschap direct kan genieten van de uitbreiding van deze nieuwe autonome regio.

"Als er nog andere dingen zijn waarvan we denken dat ze nog ontbreken, dan moeten we het uitbreidingsgebied niet hinderen, maar zullen we dat op een elegante manier overbrengen aan de overheid zodat er een oplossing komt om het probleem op te lossen", hoopte hij.

"Daarom nodig ik ons uit, laten we ons allemaal verenigen om de regering te steunen om de nieuwe autonome regio's te versnellen", zei Ayub.

BRON: https://time.online/7745-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.