Breaking

Kominfo BAKTI bouwt BTS in Oya Village, Teluk Wondama


Het Ministerie van Communicatie en Informatie via de Telecommunicatie en Informatie Toegankelijkheid Agentschap (BAKTI) zal binnenkort een basis transceiver station (BTS) toren bouwen in Oya Village, Naikere District, Teluk Wondama Regency, West Papua.

Hoofd van de communicatie- en informaticadienst van Wondama Bay, Rusman J Tingginehe in Wasior, zei vrijdag dat Oya Village tot nu toe bekend staat als het meest afgelegen en geïsoleerde dorp in Wondama Bay.

De Kominfo BAKTI heeft dinsdag (14/6) een site survey uitgevoerd voor de bouw van de BTS-toren in Kampung Oya.

Het onderzoeksteam van Kominfo BAKTI moest een helikoptervloot huren om Oya Village te kunnen bereiken, omdat het dorp, dat aan de westkant van Wondama Bay ligt, helemaal niet is aangesloten op landtoegang.

Als je moet lopen, duurt het drie tot vier dagen, langs het pad midden in de wildernis met vrij zwaar terrein.

"Natuurlijk zijn we dankbaar dat de centrale regering eindelijk het verzoek van de Teluk Wondama Regency-regering heeft beantwoord. Sinds het incident in 2019 waarbij een medische officier stierf terwijl hij dienst had in Oya, kunnen we nu pas een onderzoek uitvoeren naar de bouw van BTS daar vanwege beperkt vervoer," zei Tingginehe.

De aanwezigheid van BTS in Oya is lang gemist door de lokale gemeenschap, inclusief de Teluk Wondama Regency-regering zelf.

De reden is dat de lokale gemeenschap zich nauwelijks heeft kunnen verhouden tot de buitenwereld.

Hij hoopt dat met het onderzoek de bouw van de BTS-toren in Kampung Oya direct kan worden uitgevoerd, zodat omwonenden snel kunnen aansluiten op het communicatienetwerk.

"Het plan van dit jaar, als alles goed gaat, kan de Kampung Oya BTS al worden opgericht. We vragen om steun van alle partijen, met name de Wondama Bay-gemeenschap", zei Tingginehe, die eerder dienst deed als hoofd van de Wondama Bay Fisheries Service.

Samen met het vertrek van het onderzoeksteam overhandigde de Communicatie- en Informaticadienst van Teluk Wondama ook een satelliettelefooneenheid voor Oya Village.

De satelliettelefoon is een aanschaf voor het fiscale jaar 2021, maar kan vanwege transportbeperkingen niet worden ingediend.

Volgens Tingginehe was de satelliettelefoon een alternatief communicatiemiddel voordat Kampung Oya verbinding kon maken met het mobiele netwerk. Ook als back-up wanneer het mobiele communicatienetwerk crasht.

De overdracht van de satelliettelefoon werd uitgevoerd op het Kominfo Service Office in Isei door het hoofd van de Kominfo Service aan het waarnemend hoofd van Oya Village, Janes Seum, in het bijzijn van de Oya Stam Chief, Thomas Murai.

De dood van een medisch officier in Oya in 2019 zou te wijten zijn aan het ontbreken van medicijnen om zijn ziekte te behandelen.

"De mantri stierf door gebrek aan medicijnen, terwijl het incident niet aan de stad kon worden gemeld vanwege de moeilijkheid om daar toegang te krijgen tot informatie. We hopen dat je in de toekomst als er een noodsituatie is, zoals een tekort aan medicijnen, je via de satelliettelefoon contact met ons kan opnemen', zegt Tingginehe.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/amp/berita/15029/kominfo-bakti-bangun-bts-di-kampung-oya-teluk-wondama


Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.