Breaking

Alle elementen van de Papoea-gemeenschap ondersteunen de ratificatie van de DOB



Alle onderdelen van de Papuagemeenschap steunen de ratificatie van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) in Papua. Deze steun kwam van verschillende groepen, van traditionele leiders, overheidsfunctionarissen, academici, studenten tot gemeenschapsleiders in Papua.

De waarnemend Gouverneur van West Papua, Paulus Waterpauw, heeft het West Papua Volksverklaring Document met ondersteuning van het Bijzondere Autonomie (Otsus) beleid en de vestiging van een nieuwe autonome regio in Papua naar president Joko Widodo in Jakarta gestuurd. Waterpauw zei dat de steunbetuiging aan Otsus en DOB een overeenkomst was tussen de regenten, burgemeesters, Forkopimda, religieuze leiders, traditionele leiders, jeugdleiders, vrouwelijke leiders en de bevolking van West-Papoea.

Deze steun vanuit verschillende achtergronden is een unanieme houding en inzet van de mensen in West Papua die expansie willen in de vorm van nieuwe autonome regio's en bijzondere autonomie. Ook moet worden opgemerkt dat deze steunbetuiging is voorgelezen voor de Regenten/burgemeesters Werkvergadering voor de provincie West Papua op 14 juni 2022 in het PKK-gebouw, Arfai, en werd bijgewoond door een aantal leden van de Papoea Volksraad (MRP ).

DOB en Otsus worden gehouden op basis van nummer 2 van 2021, de tweede wijziging van wet nr. 21 van 2001 betreffende Bijzondere Autonomie voor de Provincie Papua. Deze regeling is geboren met de overweging om de waardigheid te beschermen, maar ook om het Papoea-volk (OAP) te bekrachtigen. Deze verordening dient tevens als rechtsgrondslag voor het versnellen van de welvaartsontwikkeling en het verbeteren van de kwaliteit van de openbare dienstverlening in de Papuaregio.

De implementatie van DOB en Otsus in Papua is een vorm van vertrouwen geven van de centrale overheid aan de regionale overheid in Papua om de belangen van de lokale gemeenschap op eigen initiatief te reguleren en te behartigen. De implementatie zal zijn om maximale resultaten te krijgen, aangepast aan de aspiraties en basisrechten van het Papoea-volk.

Deze steunbetuiging voor de implementatie van nieuwe autonome regio's en bijzondere autonomie is een van de resultaten van de Plenaire Werkvergadering van Regenten en Burgemeesters in heel West Papua. De werkvergadering is een forum voor het versterken van de autonomie van de overheid en de regio om te komen tot een schone, slagvaardige en verantwoorde overheid.

Deze verklaring zelf werd ondertekend door de regenten van Maybrat, Teluk Wondama, Manokwari, Kaimana, plaatsvervangend regent van South Sorong en PJ Regent van Tambrauw. Vervolgens werd deze verklaring ook ondertekend door de voorzitter van de West Papua Volksvergadering, de kanselier van de Universiteit van Papua, gemeenschapsleiders, intellectuele leiders, jeugdleiders, vrouwelijke leiders, tot religieuze leiders.

Deze steun voor de implementatie van Otsus en DOB is niet de eerste keer, voorheen hielden honderden Papoea-studenten die lid waren van de Papoea-studentenconferentie op 31 mei een vreedzame demonstratie voor het DPR/MPR RI-gebouw en het ministerie van Binnenlandse Zaken , 2022. Ze spraken hun ambitie uit om het nieuwe DOB-wetsvoorstel onmiddellijk in te voeren en te ratificeren, om een versnelde ontwikkeling voor alle Papoea's te creëren. Ook deze studenten staan volledig achter de implementatie van Otsus in Papua.

Steun van verschillende geledingen van de samenleving voor de ratificatie van de nieuwe autonome regio's is een vorm van hoop op de totstandkoming van een welvarend en vreedzaam Papua. De vorming van nieuwe autonome regio's is een lange tijd een streven van het Papoea-volk om een rechtvaardige ontwikkeling te creëren en Papoea op gelijke hoogte te brengen met andere provincies in Indonesië.

BRON: https://www.Suaradewata.com/read/202206190005/jual-elemen- Masyarakat-papua-support-pengesahan-dob.html

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.