Breaking

Kaimana Regency-regering opent ruimte voor investeringen in nootmuskaatplantages




De regering van Kaimana Regency, West Papua stelt investeringsruimte in de nootmuskaatplantagesector open voor nationale ondernemers en investeerders uit het buitenland om de economische groei in de regio te stimuleren.

Kaimana Regent Freddy Thie in Manokwari zei donderdag dat zijn staf het plan van de minister van Investeringen en het hoofd van de Investeringscoördinatieraad (BKPM) Bahlil Lahadalia verwelkomde om investeerders aan te trekken voor het beheer van nootmuskaatplantages in West-Papoea.

Dit verklaarde Bahlil tijdens de Investment Sector Working Meeting met alle niveaus van de lokale overheid in West Papua in het Swissbell Hotel, Manokwari, woensdag (15/6).

"We hebben een programma uitgevoerd voor het planten van een miljoen nootmuskaatbomen, uitgevoerd door de vorige regent. Dit betekent dat we serieus bezig zijn met het ontwikkelen van nootmuskaatproducten", zei Freddy.

Volgens Freddy zal het programma om een miljoen nootmuskaatbomen te planten doorgaan tijdens zijn ambtstermijn bij plaatsvervangend regent Hasbulla Furuada, aangezien nootmuskaat een toonaangevende handelswaar is geworden in het Kaimana-gebied en verschillende omliggende districten zoals Fakfak en Teluk Wondama.

Tot nu toe, zei hij, wordt de nootmuskaatproductie nog steeds rechtstreeks beheerd door inheemse boseigenaren in het Kaimana-gebied.

De regering van het regentschap Kaimana hoopt dat het beheer van nootmuskaatplantages in de toekomst niet langer traditioneel zal zijn, maar op grote en moderne schaal zal worden uitgevoerd om de lokale gemeenschap meer voordelen en economische waarde te bieden.

"De prijs van nootmuskaat is van jaar tot jaar zeer stabiel. Als de ontwikkeling in deze sector plaatsvindt, weet ik zeker dat nootmuskaatboeren succesvolle boeren zullen worden", zei hij.

Momenteel bereikt de prijs van nootmuskaat in Kaimana Rp 40.000 tot Rp 45.000 per kilogram. Terwijl de verkoopprijs van nootmuskaat kan oplopen tot Rp.200 duizend per kilo gram.

Freddy is optimistisch dat de grootschalige ontwikkeling van nootmuskaat in Kaimana zal worden ondersteund door de gemeenschap van grondbezitters, aangezien de winst die kan worden behaald met deze handelsactiviteit veelbelovend is en het welzijn van de lokale gemeenschap verhoogt.

"Met de zeer hoge winst uit de verkoop van nootmuskaatproducten verwelkomen we natuurlijk graag investeerders die naar Kaimana komen om nootmuskaatplantages te ontwikkelen", aldus Freddy.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2942785/pemkab-kaimana-buka-ruang-investasi-perkebunan-pala

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.