Breaking

De Sorong Regency-regering bouwt een prachtig gezondheidscentrum in de districtshoofdstad



De regering van het Sorong-regentschap bouwde het prachtige Malawili-gezondheidscentrum in Aimas City, de hoofdstad van het regentschap Sorong, West-Papoea, om de gemeenschap maximale gezondheidsdiensten te bieden.

Plaatsvervangend regent van Sorong Suka Harjono in Aimas, Sorong, zei donderdag dat de prachtige puskesma's die werden gebouwd met behulp van het speciale toewijzingsfonds of DAK, een vorm is van serieuze aandacht van de lokale overheid voor gezondheidsdiensten voor de mensen in de districtshoofdstad.

De bouw van het Malawili-gezondheidscentrum, de regionale technische implementatie-eenheid (UPTD) van het Sorong District Health Office, is op woensdag (15/6) voltooid en ingehuldigd door de plaatsvervangend regent van Sorong Suka Harjono.

Hij zei dat de bouw van de prachtige Puskesmas in lijn was met de visie en missie van de Regent, namelijk een slimme, gezonde en welvarende samenleving.

Volgens hem gaat de lokale overheid van tijd tot tijd door met het verbeteren van de menselijke hulpbronnen op het gebied van gezondheid, zodat als het niet wordt ondersteund door een representatief servicegebouw, de gezondheidsdiensten niet goed zullen werken.
 
Plaatsvervangend regent van Sorong Suka Harjono inspecteerde woensdag (15/6) de dienstkamer van het Malawili Health Center nadat het was ingehuldigd. (ANTARA/Ernes Broning Kakisina)
 
Dit komt omdat het Community Health Centre (Puskesmas) of Community Health Centre (Puskesmas) functioneert om eerstelijns volksgezondheidsinspanningen (UKM) en individuele gezondheidsinspanningen (UKP) te organiseren.

Dat wil zeggen, het Malawili-gezondheidscentrum als ondersteuning voor gezondheidsdiensten gerund door het regionale algemeen ziekenhuis Dr. JP Wanane, Sorong-district.

De aanwezigheid van de Puskesmas om eerste diensten te verlenen aan mensen die gezondheidsdiensten nodig hebben, hoeft niet helemaal naar RSUD Dr. JP Wanane.

Behalve voor ziekten die intensieve zorg in het ziekenhuis vereisen, worden ze met spoed naar het Dr. Hospital gebracht. JP Wanane. Maar al was het maar om reguliere gezondheidsdiensten te krijgen, er staan Puskesma's klaar om diensten te verlenen", voegde hij eraan toe.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2942161/pemkab-sorong-bangun-puskesmas-megah-di-ibu-kota-kabupaten

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.