Breaking

Jonge generatie Zuid-Papoea levert houdingsverklaring af



De steun voor de oprichting van de Provincie Zuid-Papoea (PPS) klinkt nog steeds door verschillende partijen, waaruit blijkt hoezeer de gemeenschap de aanwezigheid van een nieuwe provincie in de zuidelijke regio van Papua echt mist.

Een van de partijen die steun verleenden was de Jonge Generatie van Zuid-Papoea die hun steun toezegde in een verklaring die werd voorgelezen door Dominikus Buliba Gebze als voorzitter van de Papoea-katholieke Leken Intellectuelen Vereniging in D'Waroeng Coffee House, vrijdag (17/6).
 
De inhoud van de verklaring omvatte een bevestiging van de Zuid-Papoea Jonge Generatie die de duurzaamheid van speciale autonomie in Papua ondersteunt, de oprichting van een Nieuwe Autonome Regio (DOB), in het bijzonder de Provincie Zuid-Papoea ondersteunt en verzoening ondersteunt op weg naar een veilige, vreedzame en welvarende Papoea.

Bij die gelegenheid zei Dominikus Buliba Gebze dat de bijeenkomst van die middag erg belangrijk was, want naast het luisteren naar de aspiraties van alle vertegenwoordigers, was het ook het bewijs van een sterk engagement om een provincie te realiseren waar al 20 jaar om werd gevochten.

In deze periode zijn verschillende inspanningen geleverd, niet alleen energie en denken, maar ook materiaal is verspild aan deze strijd. “Er is een pad waar we al 20 jaar voor vechten en we hopen een antwoord te krijgen van de centrale overheid. Daarom zijn we hier om het lopende proces te ondersteunen, vooral voor de komende 3 maanden, zodat we een nieuw huis kunnen hebben”, legt Dominic uit.

Een van de jongeren van Zuid-Papoea, Kasimirus Were, staat volledig achter deze inzet en vroeg zelfs om een beleid van de centrale overheid om de oprichting van de provincie Zuid-Papoea direct te faciliteren en het recht te verlenen.

"We vragen om onze rechten niet te lang op te geven, omdat het de wens is geworden van jongeren, traditionele leiders, leiders van de inheemse bevolking van Zuid-Papoea, religieuze leiders en elementen van de regering in Merauke Regency," zei hij.

Ondertussen zei Saleh Sangaji, hoofd van Garudamas Zuid-Papoea, dat vertegenwoordigers van Zuid-Papoea-jongeren rechtstreeks getuige waren van het voorgelezen standpunt dat positieve gedachten heeft en objectief naar zichzelf, hun families en de regio kijkt om betere vooruitzichten op te bouwen in de toekomst.

“Ze zijn niet nieuw in hun vakgebied, ze hebben het al heel lang moeilijk. Conceptueel zijn we allemaal hetzelfde om ons te concentreren op de vorming van de provincie Zuid-Papoea en haar vooruitzichten in de toekomst, inclusief de nieuwe autonome regio's.

Onze agenda in deze bijeenkomst met senioren is om de toezeggingen te versterken om nieuwe autonome regio's van de jongere generatie te ondersteunen, vooral in de zuidelijke regio", legt Saleh uit. Volgens hem waren de vertegenwoordigers die aanwezig waren vertegenwoordigers van Zuid Papua jongeren die de wens en positieve gedachten hadden om de aanwezigheid van Zuid Papua Provincie te verwelkomen.

BRON: https://www.pacificpos.com/10031316-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.