Breaking

De Minister van Binnenlandse Zaken en de Gouverneur van Papua zijn het eens over de Uitbreiding van 7 Provincies




De minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) van de Republiek Indonesiƫ, M. Tito Karnavian, is samen met de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, SIP, MH een plan overeengekomen om zeven provincies in Papua uit te breiden in overeenstemming met de gebruikelijke gebieden.

Dit akkoord kwam tot stand na een besloten bijeenkomst tussen de minister van Binnenlandse Zaken en de Gouverneur van Papua gisteren op het kantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Jakarta, vrijdag (17/6).

De Gouverneur van Papua, Lukas Enembe, vergezeld van de Regiosecretaris van Papua, DR. M. Ridwan Ruenterun, Assistent voor Overheidszaken, Doren Wakerwa, SH, MH, Assistent voor Economische Zaken en Welzijn, DR. M. Musa'ad werd begroet door de Minister van Binnenlandse Zaken, Tito Karnavian en ambtenaren van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en hield onmiddellijk een besloten vergadering van ongeveer een uur.
 
Na de bijeenkomst vertelde gouverneur Lukas Enembe aan verslaggevers dat zijn partij sinds 2014 de centrale regering had voorgesteld om zeven provincies in Papua op te delen op basis van de gebruikelijke gebieden.

Dan zijn er nu vijf gewoontegebieden en wordt er maar Ć©Ć©n wet besproken, namelijk Noord Papua zoals voorgesteld.
 
De gouverneur benadrukte dat wanneer de verdeling van de zeven provincies zou plaatsvinden, dit automatisch zou moeten worden gevolgd door een versnelling van de ontwikkeling in overeenstemming met de wil van de centrale regering.

"Ja, het is te hopen dat wanneer deze uitbreiding plaatsvindt, deze automatisch zal worden gevolgd door een versnelling van het ontwikkelings- en begrotingsbeleid", zei gouverneur Enembe.

Ondertussen legde de minister van Binnenlandse Zaken, M. Tito Karnavian, uit dat de ontmoeting met de gouverneur van Papua bedoeld was om de kwestie van de verdeling te bespreken en dat de gouverneur van Papua, Lukas Enembe, al lang had voorgesteld om zeven provincies te verdelen volgens naar gebruikelijke gebieden.

“Ik heb uitgelegd dat er momenteel in de DPR-RI wordt gesproken over drie provincies, namelijk de provincie Zuid-Papoea, de provincie Centraal-Papoea en de provincie Central Mountains. Terwijl het voorstel voor de uitbreiding van de provincie Zuidwest Papua ook is ingediend en hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog besproken zal worden, vindt de uitbreiding volgend jaar plaats", legt de minister van Binnenlandse Zaken uit.
 
De minister van Binnenlandse Zaken vervolgde, er is een voorstel voor nog een uitbreiding, namelijk de Provincie Noord Papua die zal worden opgenomen in het Nationaal Wetgevingsprogramma dat volgend jaar in 2023 wordt besproken zodat deze ook volgend jaar kan worden uitgebreid, zodat het plan voor het uitbreidingsvoorstel van de gouverneur van Papua werd zeven provincies.

BRON: https://www.papuatimes.co.id/2022/06/16/mendagri-dan-gubernur-papua-sepakat-pemekaran-7-provinsi/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.