Breaking

Inheemse jongeren van Saireri II Nabire-regio ondersteunen Papoea-Nieuw-Guinea volledig, hier zijn 3 verklaringen van hun houding




De inheemse jeugd van de Saireri II Nabire-regio in Jayapura City, Papua, heeft een verklaring afgegeven van volledige steun voor de oprichting van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) voor Papua.

De standpuntbepaling werd gehouden in Abepura, die werd bijgewoond door Tribun-Papua.com, op vrijdagochtend (10/6/2022) en werd rechtstreeks geleid door de voorzitter van de inheemse jeugd van de regio Saireri II Nabire in Jayapura City, Papua , Ali Kabiay.

In de houdingsverklaring zijn er 3 hoofdpunten die zijn partij naar voren brengt door te kijken naar de verschillende dynamieken die zich voordoen in het Land van Papua.

"Vooral in de urgentie van het versnellen van de ontwikkeling van het welzijn van de mensen van Papoea en West-Papoea, in overeenstemming met presidentiële instructie nr. 9 van 2020, evenals de voorbereiding van nieuwe autonome regio's in de provincie Papua.

Om deze reden voelt zijn partij echt de behoefte om een statement te maken om aandacht te krijgen.

"Het eerste punt is dat wij, de inheemse jeugd van de Saireri II Nabire-regio, de consolidering van de vereniging van regenten in de gebruikelijke gebieden van Tabi en Saireri volledig steunen en klaar zijn om de vorming van Papoea-Nieuw-Guinea te verwelkomen", zei Ali. zei in een officiële verklaring.

Ten tweede, de versnelling van de ontwikkelingsversnelling in Papua volledig ondersteunen, door de implementatie van de speciale autonomiewet nummer 2 van 2021 voor het welzijn van het inheemse Papoea-volk.

Ten derde staat de Saireri Indigenous Youth Region II Nabire volledig achter het ontwerpproces voor de vorming van nieuwe autonome regio's in Papua, ter wille van het creëren van welvaart voor het Papoea-volk (OAP).

Aan de steunbetuiging voor de DOB in Abepura namen ook Edmond Karuway, Ayub Yuur, Yuwana Daka, Mathius Swewali, Gidion Piatawa, Bobi Yuur, Friska Sokoi, Jemmy Maay, Andi Raidiban, Otto G Rumere uit elke representatieve regio deel.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.