Breaking

Jonge Papoea-leiders ondersteunen de stappen van KPK bij het afdwingen van corruptie in Cendrawasih Earth




De jonge Papua-leider Absalom Kreway Yarisetouw steunt en waardeert de stappen van de KPK bij het ondernemen van actie tegen beschuldigingen van corruptie die zich hebben voorgedaan in "Bumi Cendrawasih".

“Als het waar is dat de regent van Centraal Mamberamo schuldig wordt bevonden, zal hij onmiddellijk worden vastgehouden zodat het een les voor anderen wordt. Dit is een buitengewone prestatie voor de KPK en we blijven de KPK steunen bij het uitroeien van corruptie in Cendrawasih Earth", zei Absalom in een verklaring die donderdag in Jakarta werd ontvangen.

De stap van de Corruption Eradication Commission (KPK) om de status van een project-corruptiezaak in Central Mamberamo Regency, Papua Province, op het niveau van onderzoek te brengen, heeft brede aandacht getrokken van het Papoea-volk. Deze wetshandhavingsstap zal naar verwachting de effectiviteit van het Special Autonomy (Otsus)-beleid vergroten, waarvan vermoed wordt dat het wordt gehinderd door het gedrag van een aantal functionarissen waarvan is bewezen dat ze betrokken zijn bij corruptiezaken.

Hij hoopte dat de KPK een onderzoek zou doen tot op regionaal hoofdniveau en de verdachten meteen klakkeloos zou aankondigen. Op basis van gegevens die zijn vrijgegeven door de Corruption Eradication Commission plus gegevens van andere wetshandhavingspartijen, zijn er sinds 2008 ten minste acht regionale hoofden in Papoea die zijn gearresteerd, vastgehouden of de status van corruptieverdachte hebben.

Eerder zei de coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken (Polhukam) Mahfud MD dat de regering de grootste corruptiezaak in Papua in kaart had gebracht, die de autoriteiten hoopten op te volgen. Mahfud benadrukte dat de regering niet wil dat de beschuldigingen van corruptie in Papua voortduren. Ondertussen zijn met betrekking tot de laatste corruptiezaak in Centraal Mamberamo die door de KPK aan het licht is gekomen, twee getuigen gehoord bij de regionale politie van Papua. De twee getuigen die door het onderzoeksteam zijn gehoord, waren president-directeur van PT Bumi Abadi Perkasa Jusieandra Pribadi Pampang en president-directeur van PT Bina Karya Raya, evenals president-commissaris van PT Bumi Abadi Perkasa Simon Pampang. "De twee getuigen waren aanwezig en bevestigden onder meer de uitvoering van de veiling bij de centrale Mamberamo Regency-regering en de vermeende geldstroom om werkprojecten te verkrijgen van partijen die verband houden met deze zaak", aldus waarnemend KPK-woordvoerder. Ali Fikri.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.