Breaking

De minister van Binnenlandse Zaken legt uit wat de gevolgen van de uitbreiding van Papua zijn voor bureaucratie en ontwikkeling



De minister van Binnenlandse Zaken (Mendagri) Tito Karnavian legde uit waarom de regering en de DPR zijn overeengekomen om de verdeling van Papua in 5 provincies te versnellen. Tito zei dat de uitbreiding de bureaucratie zou kunnen verkorten en de ontwikkeling zou versnellen.
"Deze uitbreiding zal de ontwikkeling versnellen, waarom? Een korte bureaucratie", vertelde Tito dinsdag (21/6/2022) aan verslaggevers in het DPR/MPR-gebouw.

Tito legde vervolgens uit dat mensen in Papua door lange afstanden worden beperkt om de bureaucratie te beheren. Hij zei dat mensen in Asmat, Paniai, Intan Jaya en de omliggende gebieden geld moesten uitgeven om de bureaucratie in Jayapura te beheren.
 
"Met de korte bureaucratische hervorming zal de besluitvorming sneller zijn. Het is eenvoudiger, de openbare diensten zullen later beter zijn, dit is een welzijnskwestie", zei hij.

Bovendien zei Tito dat de geografische toestand van Papua, dat erg breed is en moeilijk begaanbaar is, het ook moeilijk maakt voor de mensen daar. Daarom kunnen volgens hem inspanningen om Papua uit te breiden dit overwinnen.
 
"Nou, plus we weten dat de geografie van Papoea erg breed is, ja, 3 keer het eiland Java, en het terrein is zwaar met bergbossen, de verspreiding van mensen is erg hoog. Daarom is een van de sleutels om dit te versnellen ontwikkeling is om uit te breiden," zei hij.

Tito zei dat pemekaran niet iets nieuws is in Indonesië. Hij noemde ook een voorbeeld toen West Papua werd gevormd, de omgeving werd ontwikkeld.

"Met dit model kopiëren we het tijdelijk in 3 Papua Provincies. We hopen dat er een versnelling van de ontwikkeling komt. We hopen dat de discussie volgens schema verloopt, zodat we volgend jaar de uitbreiding kunnen uitvoeren ," hij zei.

Het doel van het wetsvoorstel voor de uitbreiding van Papua
Commissie II van de DPR startte de bespreking van drie wetsvoorstellen met betrekking tot de verdeling van Papua in drie provincies. Het is de bedoeling dat de bespreking van het wetsvoorstel tijdens deze zitting wordt afgerond.

Minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian in de vergaderzaal, dinsdag (21/6), om 12.10 WIB. De vergadering werd voorgezeten door de voorzitter van Commissie II van de DPR, Ahmad Doli Kurnia.
 
Doli zei dat de afronding van het wetsvoorstel tot woensdag (29/6) zou zijn afgerond. Vervolgens, zo vervolgde hij, is het de bedoeling dat het wetsvoorstel donderdag (30/6) naar een plenaire vergadering wordt gebracht om in wet te worden omgezet.

"Maandag, dinsdag, woensdag zullen we het wetsvoorstel afronden, zodat we woensdag een beslissing kunnen nemen op het eerste niveau. Dan kunnen we op de 30e, als ik me niet vergis op donderdag, de wet afronden. Hopelijk gaat dit soepel verlopen", zei de vice-gouverneur van Golkar. .

BRON: https://news.detik.com/berita/d-6139127/mendagri-paparkan-dampak-pemekaran-papua-bagi-burokrasi-dan-pemhasilan/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.