Breaking

Het visserijpotentieel van Zuid-Papoea bereikt 4 miljoen ton/jaar



Het hoofd van de Papua Fisheries Service, Iman Djuniawal, onthulde dat het grootste visserijpotentieel in Papua zich in de zuidelijke wateren bevindt, naar schatting 4 miljoen ton per jaar.
 
"Terwijl het in het noordelijke deel wordt geregistreerd op 2,4 miljoen ton/jaar, is de kans voor investeerders om in de visserijsector te investeren nog steeds wijd open", vertelde Iman vrijdag in Jayapura aan Antara.
 
Toegegeven, het grote potentieel dat tot nu toe in handen is vanwege geografische factoren, heeft twee visserijverwerkingsgebieden in de Stille wateren en de Arafura-wateren.
 
Om dit te ondersteunen zijn ondersteunende faciliteiten en infrastructuur nodig, waaronder vissershavens, die negen vissershavens hebben geregistreerd, beide in het noorden, bestaande uit de vissershaven Waiya Depapre, Hamadi in Jayapura City, Biak Fandom en Sarafambe in Jakarta.
 
In het zuiden zijn er vijf vissershavens, namelijk Waharia in Nabire, Pomako in Timika, Komor Asmat, Sumuraman in Mappi en Kelapa Lima in Merauke.
 
Om investeringen te ondersteunen, is momenteel een kaart van de mariene ruimte of zonering gemaakt, zodat investeerders die willen investeren kunnen achterhalen welke locaties kunnen worden gebruikt zodat ze niet worden verstoord, aangezien de zee momenteel ook wordt gebruikt om plaats telecommunicatienetwerken, zoals onderzeese kabels, beheer van offshore mijnbouw tot toerisme.
 
Met het bestaan van een marien ruimtelijk plan is het mogelijk om het potentieel en de bronnen van regionale inkomsten te verkennen die nu de technische goedkeuringsfase van het ministerie hebben bereikt, die later zal worden gecombineerd met ruimtelijke ordening op zee en op het land, legt Iman uit.
 
Het is te hopen dat met de ruimtelijke ordening, wordt gehoopt dat het mariene potentieel van Papua zoveel mogelijk kan worden benut om het welzijn van vissers en de gemeenschap te bieden.
 
Wat de Papua-vissers betreft, geeft Iman toe dat tot nu toe 90 procent van de Papua-vissers nog steeds wordt aangemerkt als traditionele vissers.
 
Naast het nog steeds gebruiken van eenvoudige en traditionele apparatuur, zoals het gebruik van hengels, doen OAP-vissers er maar kort over om naar zee te gaan in vergelijking met niet-OAP-vissers
 
OAP die enkele uren zelfs op zee kan zijn gedurende twee tot drie dagen.
 
Daarom hoopt hij dat OAP-vissers hun gewoonten zullen veranderen, zodat ze meer vis kunnen vangen, hoopte Iman Djuniawal.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685285/potensi-perikanan-papua-perairan-selatan-reach-4-juta-tontahun

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.