Breaking

Honderden jonge spelers van Timika doen mee aan de PFA-talentenjacht



Honderden jonge Timika-spelers zijn enthousiast over deelname aan het talentzoekproces dat wordt georganiseerd door de Papua Football Academy (PFA), ondersteund door PT Freeport Indonesia en dat zaterdag plaatsvindt in Wania Stadium, Timika, Papua.

"Ik had niet verwacht dat ze zo enthousiast zouden zijn om mee te doen. Ze hebben veel talent en ik weet zeker dat ze nog meer kunnen groeien als ze de academie binnenkomen", zei PFA-directeur Wolfgang Pikal in een verklaring in Jakarta, zaterdag.

Pikal staat niet alleen, maar wordt bijgestaan door drie Papua-coaches, namelijk Ardilles Rumbiak, Ardus Kelly Pepuho en Melky Arnesius Papare.

Het talentzoekproces voor jonge spelers werd voor de eerste keer gehouden in Timika, dus het is geen wonder dat spelers van 13-14 jaar enthousiast zijn om dit voorbeeld te volgen.

De spelers komen niet alleen uit de stad Timika, maar ook van buiten de stad zoals uit de kust- en berggebieden.
 
"Het kostte ons twee en een half uur om bij het stadion te komen. We moesten een boot nemen en vervolgens een bus nemen vanaf de haven", zegt Mesak Wanggai, de leraar die acht van zijn leerlingen meebracht.

De strijd van Mesak was niet tevergeefs, want vier van haar acht leerlingen gingen door naar de volgende selectiefase.

"Ik heb gewacht tot ze klaar waren met het examen en zo snel mogelijk vertrokken om deel te kunnen nemen aan de selectie in de middagsessie", zei hij.

Bij deze selectie worden de deelnemers beoordeeld op de basistechnieken van het voetbal en de individuele capaciteiten van de spelers. Het coachingsteam zag hoe zij het voetbalspel in het algemeen begrepen.

Het PFA-talentzoekevenement in Timika gaat zondag (12/6) verder, terwijl de volgende geselecteerde spelers ook psychologische tests en medische tests ondergaan.

PFA Search for Talent brengt ook een bezoek aan Jayapura en Merauke. Voor het eerste jaar accepteert PFA slechts 30 studenten met een geboortejaar die voetbalonderwijs volgen en maximaal 2009 instappen.

BRON: https://www.antaranews.com/berita/2933689/ratusan-player-belia-timika-ikuti-pencarian-bakat-pfa

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.