Breaking

BI Papua hoopt dat economische schrijftraining de vaardigheden van journalisten zal verbeteren



Het Representatief Bureau (KPw) van Bank Indonesia (BI) Papua Province hoopt dat de training in het schrijven van economisch nieuws de bekwaamheid van lokale journalisten kan verbeteren en hun capaciteit kan ontwikkelen om journalistieke taken uit te voeren in de regio Bumi Cenderawasih.
 
Hoofd van KPw BI Papua Juli Budhi Winantya in Denpasar zei zaterdag dat zijn partij door de training ook hoopt dat journalisten, zowel gedrukte, elektronische als online media, relevant blijven en de ontwikkeling in Papua kunnen stimuleren.
 
"We hopen dat het schrijven van economisch nieuws verder kan worden ontwikkeld, zodat het ook een impact kan hebben op de Papoea-economie", zei hij.
 
Volgens Juli zal er "gedeeld" worden aan deze activiteit, inclusief de rol van de media bij het vormgeven van publieke percepties, het ontwikkelen van de digitale economie en BI technisch beleid en het ontwikkelen van de Papoea-economie.
 
"Ten slotte bracht hij een bezoek aan de afvalbeheerder, die hopelijk later door deze 'verzamelen' van media-activiteit de implementatie in Papua kan stimuleren," zei hij.
 
Hij legde uit dat met dit bezoek de journalisten zullen worden getoond hoe de provinciale overheid van Bali met hun afval omgaat, zodat het een voorziening kan zijn om de referenties van journalisten te verrijken bij het schrijven van artikelen.
 
"Met dit bezoek in de toekomst is het te hopen dat het ook een beeld kan zijn van een nieuwe bron van economie in Papua", zei hij nogmaals.
 
Ondertussen zei een van de deelnemers aan de training, TVRI Papua-journalist Irsa Yoku, dat zijn partij met deze activiteit hoopte dat ze bij het bespreken van activiteiten en hun relatie tot de economie beter zouden begrijpen welke kwesties aan de orde zouden moeten komen.
 
"Niet alleen dat, wat belangrijk is in onze rapportage is dat het een positief effect kan hebben, zodat het een impact heeft op de gemeenschap", zei hij.
 
Ter informatie heeft BI van 10-12 juni 2022 een "mediabijeenkomst" gehouden met 25 Papoea-journalisten met als thema "Capacity Building Journalists" in Denpasar.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685365/bi-papua-harap-training-menulis- Ekonomi-ingkatkan- Kemerdekaan-jurnalis

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.