Breaking

Ambtenaren moeten krachtig optreden tegen KKB Brutale acties die TNI-posten en het maatschappelijk middenveld aanvallen



De gewapende criminele groepering (KKB) is de afgelopen week opnieuw tot uitbarsting gekomen in Papoea. De KKB doodde een burger op het Deiyai DPRD-kantoor en schoot vervolgens een TNI-soldaat neer in het Bintang-gebergte. Het slachtoffer van de schietpartij in Deiyai was een man genaamd Muhammad Jainal alias Enal (32). Ondertussen was de TNI-soldaat die stierf in het Bintang-gebergte Prada Beryl Kholif Al Rohman. Samengevat door detik.com, donderdag (30/6/2022), is het volgende een reeks KKB-aanvallen waarbij de afgelopen week twee mensen omkwamen:

Bewoners die badminton spelen vermoord

Van KKB-terroristen is bekend dat ze de Deiyai DPRD Office Hall hebben aangevallen omstreeks 21.34 uur WIT, zondag (26/6). Op dat moment werden slachtoffer Enal en een aantal van zijn vrienden die aan het badmintonnen waren, plotseling beschoten met kogels. "Het slachtoffer speelde badminton met verschillende andere collega's in de Deiyai Regency DPR Hall GOR", zei hoofd Public Relations van de Papoea-politie, Kombes Ahmad Musthofa Kamal in zijn verklaring, maandag (27/6).

Kamal onthulde dat er minstens 3 KKB-leden de GOR-zaal van de Deiyai DPRD zijn binnengekomen. Niet lang daarna werden schoten gehoord van buiten de GOR. "Toen hoorde hij een schot van buiten de GOR, precies bij de ingang van de hal, uitgevoerd door 3 personen om 21:34 WIT", zei hij. Het incident gebeurde snel. De daders vluchtten direct na de schietpartij en bewoners meldden zich direct bij het politiebureau van Deiyai.

“Toen ze het rapport ontvingen, gingen de leden meteen ter plaatse. Het bleek dat de leden ontdekten dat een van de bewoners, Enal genaamd, het slachtoffer van een schietpartij was geworden", zei hij. Kamal zei dat het slachtoffer naar het Paniai-ziekenhuis was gebracht om de schotwond aan zijn lichaam te behandelen. Het leven van het slachtoffer kon echter niet worden gered. "Toen hij in het Paniai-ziekenhuis aankwam, verklaarde de dokter het slachtoffer op weg naar het ziekenhuis dood", zei hij.

KKB valt TNI aan. Post doodt een soldaat.

KKB viel ook de TNI-post aan en doodde Prada Beryl in het Bintang-gebergte, Papua. Het incident vond plaats 4 dagen na de aanval in Deiyai, woensdag (29/6).

"Prada Beryl werd geraakt door een schot dat de dood van de betrokkene tot gevolg had", zei luitenant-kolonel Kav Herman Taryaman van Kapendam XVII/Cenderawasih woensdag (29/6) in Jayapura. De TNI post-aanval vond plaats in Kiwirok, Bintang Mountains, omstreeks 15.30 uur WIT, woensdag (29/6) middag. Herman zei dat de aanval ertoe leidde dat een Prada Beryl in de dij werd geschoten.

"Prada Beryl stierf later aan bloedverlies", zei hij. De lichamen van de slachtoffers zijn inmiddels geëvacueerd. Het lichaam van wijlen Prada Beryl zou naar zijn geboortedorp in Kediri, Oost-Java, worden gevlogen. "Het evacuatieplan bekijkt nog de ontwikkeling van de situatie en zal worden ingediend nadat er zekerheid is wanneer en waar de evacuatie zal plaatsvinden", zei hij.

Het Papoea-volk staat volledig achter de veiligheidstroepen om krachtig op te treden tegen de brute actie van de KKB. want wat de KKB heeft gedaan, heeft bewezen de veiligheidssituatie te verstoren waardoor de gemeenschap zich bedreigd voelt. Daarnaast is steun van alle partijen nodig om de inspanningen om krachtig op te treden tegen KKB goed te laten verlopen, vooral de steun van het Papoea-volk zelf.

BRON: https://time.online/8030-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.