Breaking

Komnas HAM bespreekt de start van een vreedzame dialoog in Papoea met de speciale gezant van de Europese Unie




De delegatie van de Indonesische Nationale Mensenrechtencommissie had een ontmoeting met de speciale gezant voor de mensenrechten van de Europese Unie, Eamon Gilmore, en de plaatsvervangend directeur voor de mondiale agenda en de multilaterale betrekkingen van de Europese Unie, Christina Kokkinakis, bij het Bureau voor Buitenlandse Zaken van de Europese Unie, Brussel, België.

Deze bijeenkomst is een vervolg op een reeks bezoeken van de Komnas HAM-delegatie aan Europa.

De delegatie werd geleid door Komnas HAM-voorzitter Ahmad Taufan Damanik, en de commissarissen Beka Ulung Hapsara en Mochamad Choirul Anam namen deel.
 
"Tijdens de bijeenkomst bespraken de twee instellingen de situatie voor de bevordering en handhaving van de mensenrechten in Indonesië, inclusief het Papoea-vredesdialooginitiatief geïnitieerd door Komnas HAM", zei Taufan in een officiële verklaring ontvangen door Kompas.com, zaterdag (18/6). /2022) nacht.

Komnas HAM bracht verschillende fundamentele ontwikkelingen van de mensenrechtensituatie in Indonesië over, waaronder de oplossing van verschillende zaken die van algemeen belang waren en uitdagingen waarmee men werd geconfronteerd.

"In het bijzonder heeft de Indonesische Nationale Mensenrechtencommissie de genomen stappen en het werkplan voor de vredesdialoog in Papoea die zal worden uitgevoerd, overgebracht", voegde Taufan eraan toe.

Hij beweerde dat Eamon Gilmore waardering had voor de stappen die Komnas HAM heeft genomen met betrekking tot het initiatief voor een vreedzame dialoog en de positieve ontwikkeling van de mensenrechten in Indonesië.

De Europese Unie zou in principe de soevereiniteit en territoriale integriteit van Indonesië respecteren.
 
"De vreedzame afwikkeling van Papua is de beste manier in het kader van de mensenrechten", zei Taufan.

"Eamon Gilmore als vertegenwoordiger van de Europese Unie is vastbesloten om de stappen te ondersteunen die door Komnas HAM zullen worden genomen", gaf hij toe.

Taufan beloofde dat Komnas HAM intensief zou blijven werken om het draagvlak voor bestaande initiatieven uit te breiden, zodat er spoedig een vreedzame dialoog tot stand zou kunnen komen.

BRON: https://nasional.kompas.com/read/2022/06/19/06404251/komnas-ham-bahas-inisiasi-dialog-peace-papua-dengan-utusan-special-uni-eropa

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.