Breaking

DOD-beleid zal kansen creëren, Ali Kabiay nodigt jongeren uit economisch te denken om Papoea vooruit te helpen.



De jonge generatie Papoea's moet in het huidige tijdperk economisch kunnen denken, niet altijd aan politiek denken, dit is om deze meest oostelijke provincie van Indonesië vooruit te helpen.

"In het huidige tijdperk, het tijdperk van economische oorlog. We hoeven niet de hele tijd aan politiek te denken, als Papoea-jongeren moeten we kunnen concurreren in de economische wereld', zei Ali Kabiay, voorzitter van de inheemse jeugd van de regio Saireri.

Ali zei dat de jongere generatie in het buitenland een bedrijf heeft kunnen openen en zelf van de resultaten kan genieten. Daarom moeten Papoea-jongeren dit voorbeeld volgen.

"We nemen voorbeelden in het buitenland, veel jongeren hebben een eigen bedrijf geopend zodat ze zelfstandig kunnen wonen. Ik weet zeker dat de Papoea-jeugd het ook kan", zei hij.

Volgens hem is er in Papua veel te doen. Hoe, denk economisch om het te produceren.

“Papuajongeren moeten niet te veel nadenken over politiek, ze moeten hun mindset kunnen veranderen naar de economie. Waarom, omdat DOB als er veel zakelijke kansen zijn, "zei hij.

Hij hoopt dat de jongere generatie van Papua voortaan in staat moet zijn om de politieke mentaliteit te veranderen om Papua vooruit te helpen met economische ontwikkeling.

"We hopen dat alle Papoea-jongeren iets kunnen creëren dat impact heeft op het land van Papua, zodat ze in de toekomst de goede naam van dit paradijselijke land kunnen brengen", voegde hij eraan toe.

BRON: https://time.online/7817-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.