Breaking

Aangekomen in Sentani werd de DPR RI Commission II verwelkomd door honderden Papoea's



Leden van het Comité II van het Huis van Afgevaardigden van de Republiek Indonesië (DPR RI) werden zaterdag (26/06/2022) ochtend begroet door honderden Papoea's toen ze aankwamen op Sentani Airport.

De gemeenschap werd zo levendig ontvangen omdat ze de agenda kenden van de leden van de DPRI Commission II Panja die een ontmoeting zouden houden met alle regionale hoofden, het hoofd van de Regency/City DPRD, traditionele leiders en gemeenschapsleiders in het Horison Kotaraja Hotel om het wetsvoorstel over de uitbreiding van de provincie in Papua te bespreken.

Op basis van deze dagelijkse observatie hebben de Papoea's zich sinds de ochtend verzameld in de Sentani Airport Area, beginnend vanaf de parkeerplaats tot aan de VIP Room-pagina. Behalve Papoea Orang Asli (OAP) maar er zijn ook niet-OAP mensen die samen aanwezig zijn om te verwelkomen. Toen ze voor de VIP Room aankwamen, werden ook de leden van de commissie II-commissie begroet met dansen en groeten van alle mensen en verenigingen die toen aanwezig waren.

Het enthousiasme van de mensen die hen verwelkomden, gaf aan dat het verlangen van het Papoea-volk echt groot was voor de uitbreiding of de vorming van een Nieuwe Autonome Regio (DOB).

De Papua's die de pick-up bijwoonden waren zeer heterogeen, variërend van jongeren die lid waren van het Papua Rood-Wit Front, vrouwen, traditionele instellingen, religies die lid waren van een aantal organisaties en de verenigingen van de archipel. De ambtenaren van de Papoea- en Jayapura Regency die ook aanwezig waren bij de ophaalprocessie waren de Jayapura Regent, Mathius Awoitauw, SE, M.Si, Assistant II van het Regionaal Secretariaat van de Papua Provincie, Abdul Mossad, Doren Wakerwa, TNI/Polri leiders.

Na te zijn verwelkomd door de VIP-kamer op Sentani Airport, ontvingen de leden van de commissie II-commissie een verklaring van houding van vertegenwoordigers van de Tabi-inheemse gemeenschap, waarna de groep werd vergezeld door een drumfluitgroub vanaf de VIP-parkeerplaats op Sentani Airport op weg naar Jayapura City. Ter informatie: de verklaring over de houding van de Tabi- inheemse volkeren die is voorgelegd aan de leden van het Comité II van de DPR RI bevat vier (4) standpunten.

Ten eerste om de centrale overheid te ondersteunen in het kader van de uitbreiding van de Nieuwe Autonome Regio in Cenderawasih Earth.

Ten tweede, om de centrale regering te steunen, om onmiddellijk wetten aan te nemen voor drie nieuwe provincies in Papua

Ten derde, het handhaven van traditionele waarden die waardig, vreedzaam en liefdevol zijn jegens de Unitaire Staat van de Republiek Indonesië.

En ten vierde, Papua is Indonesië, Indonesië is Papua, verenigd in de schoot van de Unitaire Republiek Indonesië (NKRI).

BRON: https://time.online/7837-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.