Breaking

De uitbreiding van Papoea maakt hun corruptiepraktijken beperkter



200 studenten in het Papoea Studentenforum voor de Nieuwe Autonome Regio (DOB) van Groot-Jakarta hielden een demonstratie. Ze drongen aan op de onmiddellijke ratificatie van het nieuwe DOB-wetsvoorstel. De demonstratie werd gehouden in het Horse Statue-gebied en het DPR/MPR-RI-gebouw. De massa Papua Orang Asli (OAP)-studenten kwam uit een aantal gebieden in Groot-Jakarta, Bandung en verschillende andere gebieden in West-Java.

Vanaf de binnenplaats van Monas trokken de massa's naar het presidentiële paleis. Het plan werd echter naast het Paardenbeeld tegengehouden door de politie. Dus de massa's gingen terug naar Monas en zetten hun actie voort naar het DPR/MPR-gebouw om dezelfde eisen over te brengen. Actiecoördinator Charles Kossay zei dat de ratificatie van de nieuwe DOB-wet zo snel mogelijk moet worden uitgevoerd. Zodat het Papoea-volk het welzijn van andere provincies in Indonesië kan voelen."De uitbreiding van de nieuwe autonome regio's zal het welzijn van Papua en OAP op één lijn brengen met hun broers in andere provincies", zei Charles.

Papoea-Nieuw-Guinea Voordeel

Volgens hem zal de uitbreiding de logistieke route in Papua, die geografisch vol natuurlijke uitdagingen zit, verkorten. Zodat logistieke fulfilment snel, effectief, efficiënt en goedkoop kan worden gedaan. Bovendien kan het de administratieve opdrachtregel verkorten. Zodat gemeenschapsdiensten snel kunnen worden uitgevoerd, vooral in afgelegen gebieden.

"Deze uitbreiding zal de resultaten van de ontwikkeling gelijkmaken, die tot nu toe praktisch alleen zijn genoten door OAP-bewoners die in stedelijke gebieden wonen, wiens infrastructuur is gebouwd. Met de uitbreiding van nieuwe autonome regio's zullen er ook nieuwe banen voor OAP openstaan", zei hij. Charles legde ook uit dat de OAP-studentenforums voor nieuwe autonome regio's in Centraal-Papoea, Centraal-Hoogland-Papoea en Zuid-Papoea zich er volledig van bewust zijn dat het initiatief van president Jokowi het potentieel heeft om de beperkte belangen van een handvol elites te belemmeren. Dit komt omdat de speciale autonomiefondsen en andere APBD-fondsen gelijkelijk worden toegewezen aan de drie nieuwe autonome regio's. "Dus hun corrupte praktijken worden steeds nauwer", zei Charles.

Om deze reden dringt het studentenforum er bij alle wetshandhavers op aan, inclusief de KPK, het bureau van de procureur-generaal en de Indonesische nationale politie om de elites die corrupte praktijken hebben uitgevoerd, onmiddellijk te arresteren. Zodat het de inspanningen om het welzijn van het Papoea-volk, met name OAP, te verbeteren niet langer in de weg staat. "Dit is zoals voorgeschreven door de Speciale Autonomiewet Nummer 20 van 2021 en de Presidentiële Instructie Nummer 9 van 2020 betreffende de Versnelling van de Welzijnsontwikkeling in Papoea", legt Charles uit. "Het studentenforum gelooft ook dat het concrete bewijs van het verduisteren van speciale autonomiefondsen en andere APBD-fondsen eigendom is van wetshandhavers", zei hij.

BRON: https://time.online/7829-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.