Breaking

De regering van de regering van Jayapura moedigt lokale gerechten aan als hoofdmenu voor de implementatie van KMAN



De districtsregering (Pemkab) van Jayapura, in de provincie Papua, moedigt lokaal voedsel aan om het belangrijkste voedsel te worden tijdens het VI-congres van inheemse volkeren van de archipel (KMAN) dat in oktober 2022 in de regio zal plaatsvinden.

Jayapura Districtssecretaris Hanna Hikoyabi vertelde dinsdag aan ANTARA in Sentani dat zijn partij momenteel socialisatie heeft uitgevoerd met de dorpsgemeenschap om tuinproducten zoals knollen en sago te bereiden om te worden verwerkt tot voedsel dat tijdens het congres wordt geserveerd.

"Dus we richten ons op lokaal voedsel waar de dorpelingen voedsel zullen bereiden en het is verplicht voor de commissie om het te kopen," zei hij.

Hij legde uit dat het lokale voedsel later zou worden verstrekt in openbare keukens, verspreid over 12 punten in Jayapura Regency, waar er twee keukens zijn in Jayapura City en 10 in "Bumi Kenembai Umbai".

"Ook vragen we de lokale KMAN-commissie om tijdens het congres goede service te kunnen verlenen", zegt hij.

Daarnaast houdt zijn partij zich nu ook bezig met de traditionele kweek van slangenkopvissen omdat het ook een vast menu zal zijn tijdens het congres.

"Momenteel is het kweekproces uitgevoerd en het proces duurt 3-4 maanden, zodat op het congres de slangenkopvis kan worden geserveerd," zei hij.

Zijn partij hoopt echt dat micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in de regio gebruik kunnen maken van het KMAN-moment om zoveel mogelijk tuinproducten te bereiden.

"Om de economische groei van de dorpsgemeenschap te vergroten, moet dit goed worden gebruikt, omdat veel mensen naar Jayapura Regency zullen komen", zei Hanna Hikoyabi.

BRON: https://papua.antaranews.com/berita/685945/pemkab-jayapura-mendong-pangan-lokal-jadi-menu-utama-pelaksanaan-kman

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.