Breaking

De uitbreiding van het Papua-gebied versnelt de ontwikkeling



De regering komt tegemoet aan de aspiraties van de mensen door 3 nieuwe provincies toe te voegen, namelijk Centraal Papua, Centraal Hoogland Papua en Zuid Papua. De toevoeging van het nieuwe gebied zal naar verwachting de ontwikkeling in Bumi Cenderawasih versnellen.

Het Papoea-volk zou blij moeten zijn omdat hun verzoek aan president Jokowi werd ingewilligd. Ten slotte heeft Papua 3 nieuwe autonome regio's, namelijk Zuid Papua, Centraal Papua en Papua Centraal Bergen.

Regionale uitbreiding is inderdaad zeer urgent om het voor inwoners gemakkelijker te maken om de administratie naar de provinciehoofdstad te regelen. Er zijn ook andere voordelen, namelijk het versnellen van de ontwikkeling.

Minister van Binnenlandse Zaken Tito Karnavian verklaarde dat de deling van Papua de ontwikkeling zou versnellen. Er zijn verschillen tussen Papua en andere regio's omdat ze pas in 1969 zijn toegetreden.

Tito legde ook uit dat toen er een nieuwe provincie (West Papua) was, Manokwari en zijn omgeving zich snel ontwikkelden.

In zekere zin zal regionale expansie verschillende ontwikkelingen versnellen, zodat er geen groot verschil is tussen Oost- en West-Indonesië. Als we vooruitgang willen boeken, moeten we de ongelijkheid tussen Papua en andere regio's wegnemen, zodat er sprake is van een rechtvaardige ontwikkeling.

Bovendien is de Papua-regio zeer potentieel omdat er koper- en goudmijnen zijn, evenals andere landbouwproducten zoals sago. Als er ontwikkeling is in Papua, zijn we optimistisch dat de gemeenschap verder gevorderd zal zijn omdat ze gewassen kunnen verwerken met de faciliteiten die door de overheid worden geboden.

Bij regionale expansie komt het Regionaal Begrotings- en Uitgavenbudget (APBD) erbij omdat ook het aantal provincies toeneemt. Dit APBD-geld is belangrijk omdat het nuttig is voor het bouwen van infrastructuur om het leven van mensen gemakkelijker te maken. Bijvoorbeeld bruggen, representatieve wegen, enzovoort. Als er een snelweg is, minimaliseert dit de afhankelijkheid van duur luchtvervoer.

Tot nu toe zijn de prijzen van goederen in Papua vele malen hoger dan op Java. De reden is dat het merendeel per vliegtuig wordt vervoerd. Als er echter wegen zijn die glad zijn, dan kan de distributie van basisbehoeften en andere goederen via land plaatsvinden, zodat de prijs naar verwachting zal dalen. Op die manier zullen de Papoea's welvarender zijn omdat ze geld besparen op winkelen.

Dit wordt het positieve domino-effect van regionale expansie genoemd. Als er een nieuwe provincie is en er is een APBD, dan is er een enorme ontwikkeling. Er zal infrastructuur worden gebouwd die de mobiliteit van de mensen zal vergemakkelijken, zodat ook de prijs van goederen kan worden gedrukt.

Daarnaast versnelt regionale expansie ook de ontwikkeling doordat er infrastructuur is in de vorm van wegen (niet alleen macadam). Als de infrastructuur voldoende is, zal dit investeerders ertoe aanzetten om bedrijven in Papua te betreden en op te bouwen. Met deze investeringsfabriek is het mogelijk om in Papua verschillende landbouwproducten te verwerken.

Als er een investeringsfabriek komt, komt dat ook de Papoea's ten goede omdat ze daar kunnen solliciteren. Op die manier zullen ze vrij zijn van de werkloosheidsstatus en zal hun levensstandaard verbeteren. Dit is weer een voorbeeld van de positieve impact van regionale expansie.

Regionale expansie versnelt ook de ontwikkeling van het menselijk potentieel. Als er een nieuwe provincie komt, zullen er scholen worden gebouwd van basis- tot middelbare schoolniveau. Papoea-kinderen die op een hoger niveau willen studeren, hoeven niet naar andere steden en zelfs provincies omdat er goede scholen in de buurt zijn. Met een minimum van middelbare school zijn ze slimmer en hun human resources zijn van hoge kwaliteit.

Regionale expansie is het juiste beleid om de staatsdiensten aan de gemeenschap te versnellen. Met de uitbreiding zal de regie over de ontwikkeling meer optimaal zijn en zal de voortgang in Papua naar verwachting spoedig worden gerealiseerd.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.