Breaking

De behandeling van ernstige mensenrechtenzaken in Papua door de regering van Jokowi wordt gewaardeerd door de Verenigde Naties




Beschuldigingen van grove mensenrechtenschendingen in Paniai, Papua, werden uiteindelijk opgelost door de regering. De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet, waardeerde zelfs het optreden van de Attorney General's Office (AGO) bij de behandeling ervan.

Dit werd overgebracht door de coördinerend minister van Politieke, Juridische en Veiligheidszaken (Menkopolhukam) Mahfud MD in een virtuele persconferentie op het YouTube-kanaal van het coördinerend ministerie voor Politieke, Juridische en Veiligheidszaken RI.

“Toen ik rechtstreeks een ontmoeting had met de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de VN, Michelle Bachelet, de voormalige president van Chili, sprak ze haar waardering uit voor het bureau van de Indonesische procureur-generaal. Hij zei expliciet dat de AGO serieuzer was in het behandelen van grove mensenrechtenschendingen door de zaak in Paniai, Papua, voor de rechtbank te behandelen," zei Mahfud MD.

Ondertussen zei Mahfud in een persverklaring over zijn bezoek aan de VN-Mensenrechtenraad en de Hoge Commissie voor de Mensenrechten van de VN in Genève, Zwitserland, dat de behandeling van de Paniai-zaak over mensenrechtenschending door de AGO een uiting is van de Indonesische regering inzet om gevallen van grove mensenrechtenschendingen in het land op te lossen.

Mahfud zei dat de zaak Paniai het enige geval was van ernstige mensenrechtenschendingen die plaatsvonden in het tijdperk van president Joko Widodo (Jokowi) en werd aanbevolen door de Nationale Mensenrechtencommissie om door de regering op te lossen.

“Dit is het enige geval van grove mensenrechtenschendingen tijdens het Jokowi-tijdperk. De andere twaalf zijn in het verleden gebeurd en waren moeilijk op te lossen. Deze zullen we onmiddellijk afmaken", legde hij uit.

Daarnaast zei Mahfud ook dat de kwestie van de VN-Mensenrechtenraad met betrekking tot de kwestie van mensenrechtenschendingen in Papoea niet waar was.

“We werden eigenlijk geprovoceerd door onduidelijke sociale media. Als je kijkt op de website van de VN-Mensenrechtenraad, het Hoge Commissariaat voor de Mensenrechten van de VN, was de toespraak van gisteren niet beschikbaar. Indonesië is verlost van het Papoea-probleem", aldus Mahfud.

In de openingstoespraak van de 50e zitting van de zitting van de Mensenrechtenraad door de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties voor de mensenrechten, vervolgde Mahfud, is Indonesië zelfs niet opgenomen in de lijst van 21 landen waarvan de mensenrechtenontwikkelingen worden genoemd door de Verenigde Naties.

"De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten vermeldt dat de 21 landen waarvan de mensenrechtenontwikkelingen worden genoemd, Indonesië er niet in is opgenomen", voegde hij eraan toe.

BRON: https://www.babe.news/a/710236059622965761

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.