Breaking

De provinciale regering van West Papua ondersteunt de implementatie van de pre-KTT 4 Y20



De provinciale regering van West-Papoea steunt volledig de uitvoering van de 4e Youth 20 (Y20) pre-topactiviteit die zal plaatsvinden in Manokwari, 17-18 juni 2022.

Hoofd van het West Papua Jeugd- en Sportbureau, Hans L Mandacan, in Manokwari, zei zaterdag dat de voorbereidingen voor de regionale commissie nu bijna voltooid waren.

"Er is vastgesteld dat 15 landen of jongeren zich hebben aangesloten bij de G20 die de Y20 4th Pre-KTT-activiteit in Manokwari, West-Papoea zullen bijwonen," zei Hans.

De prioritaire kwestie die in de activiteit aan de orde zal komen, is "Diversiteit en inclusie".

Volgens hem zal het thema diversiteit en inclusie dat aan de orde komt in de pre-KTT 4 Y20 activiteiten voldoende enthousiasme krijgen van buitenlandse deelnemers.

"Ze zijn erg blij, vooral omdat West-Papoea de hoogste religieuze tolerantie-index in Indonesië heeft", legde hij uit.

Michael Sianipar als co-voorzitter van Y20 Indonesië 2022 verklaarde dat Manokwari City de juiste keuze was om pre-KTT 4-activiteiten te organiseren, aangezien Papoea veel potentieel heeft dat kan worden benadrukt om diversiteit en inclusie te bevorderen.

In tegenstelling tot de andere drie kwesties, namelijk werkgelegenheid voor jongeren, digitale transformatie en een duurzame planeet, die de erfeniskwesties van Y20 zijn, is de kwestie van diversiteit en inclusie een initiatief van Y20 Indonesië dat voor het eerst aan de orde is gesteld en wordt het een prioriteitskwestie die moet worden besproken door de G20-jongeren op de Y20-top.

"We zien dat ongelijkheid alle lagen van de bevolking treft en zeer schadelijk is voor kwetsbare groepen, vaak jonge mensen. Daarom willen we dat jongeren kwesties van diversiteit en inclusie kunnen bespreken en oplossingen kunnen presenteren om ongelijkheid aan te pakken, de kwetsbare en gemarginaliseerd, en duurzame groei mogelijk maken", hoopte Michael.

Met de diversiteit die Indonesië heeft, is het zeer passend dat Indonesië de kwestie van diversiteit en inclusie aan de orde stelt.

"Net als ons motto, Bhineka Tunggal Ika, wat anders maar toch één betekent, zullen we de wereld laten zien dat onze diversiteit geen obstakel is om ons te verenigen", voegde hij eraan toe.

Wat de discussie betreft, zal Y20 twee subthema's aan de orde stellen, namelijk inclusief onderwijs en de rol van jongeren in de creatieve economie.

Het thema van de G20 Indonesië 2022 is "Samen herstellen, groter groeien." De bijdrage van jongeren aan het ondersteunen van inclusief herstel en het omarmen van diversiteit in de samenleving is erg belangrijk.

De implementatie van de pre-KTT Y20 in Manokwari, West Papua, werd bijgewoond door afgevaardigden en waarnemers uit verschillende landen, evenals vertegenwoordigers van verschillende buitenlandse ambassades in Indonesië. Daarnaast waren er ook een aantal sprekers aanwezig om perspectief aan de talkshow toe te voegen.

De betrokkenheid van jongeren bij Y20-activiteiten zal van invloed zijn op het maken van communiqués door de Y20-afgevaardigden die aan de leiders van de G20-landen zullen worden overhandigd.

Papoea-jongeren hebben de mogelijkheid om een breder mondiaal perspectief te hebben en kunnen actief deelnemen aan het opvoeden van Indonesië op mondiaal niveau, met name op het gebied van inclusief onderwijs en jongeren in de creatieve economie.

Later zullen er 50 Papoea-jongeren zijn die het verkiezingsproces zullen doorlopen, samen zullen komen om hun ambities op het gebied van diversiteit en inclusie te bespreken en te uiten.

"Alle stemmen van jongeren zijn belangrijk, daarom probeert Y20 alle jeugdgroepen uit verschillende regio's in Indonesië te bereiken, zodat ze het momentum van de G20 kunnen voelen", schreef Y20 in een release.

Y20 Indonesië 2022 hield Pre-KTT-evenementen in vier steden in Indonesië, namelijk Palembang in maart, Lombok in april, Balikpapan in mei en Manokwari in juni.

Het hoogtepunt van deze activiteit is de uitvoering van de Y20 2022-top die in juli in Jakarta en Bandung zal worden gehouden.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.