Breaking

PABOI stimuleert de oprichting van een orthopedisch studieprogramma in Papua



Voorzitter van de Indonesische Orthopaedic and Traumatology Specialist Doctors Association (PABOI) Edi Mustamsir, samen met de voorzitter van het Orthopedic and Traumatology Collegium Ferdiansyah en de voorzitter van de PABOI Sulsel Bar Branch, Irian Jaya Jainal Arifin, heeft een aantal activiteiten gehouden om de gezondheidsdiensten in Papoea.

Edi Mustamsir, zei dat de bezoekactiviteit met de voorzitter van het PABOI Collegium een reeks evenementen was die door PABOI in Makassar werden gehouden, namelijk de 69e permanente orthopedische opleiding (COE) en die sinds eind mei vorig jaar plaatsvindt. Tijdens dit bezoek aan Papua stimuleerde PABOI de opening van orthopedische studies op de Papua-campus.

"In onze strijd in Papua, met name in de stad Jayapura, bieden we gezondheidsdiensten aan de gemeenschap of patiënten in het Jayapura-ziekenhuis, bieden we onderwijs en moedigen we de faculteit Geneeskunde, Universiteit van Cendrawasih aan om orthopedische en traumatologische studieprogramma's te openen," hij zei, vrijdag (3/6/2022). .

In vergelijking met het uitgestrekte gebied van Papua, zei Edi, is het aantal orthopedische artsen daar duidelijk veel minder. Terwijl Orthopedische en Traumatische specialisten erg belangrijk zijn in de medische wereld en de nood zeer hoog is, vooral in de Papua regio. Daarom, vervolgt Edi, is PABOI een groot voorstander van het bestaan van deze twee specialistische opleidingen.

Het is te hopen dat Jayapura Hospital als academisch ziekenhuis alle faciliteiten en infrastructuur voor de realisatie van dit programma kan aanmoedigen, faciliteren en ondersteunen. Deze stap van PABOI is ook een van de inspanningen om het aantal gespecialiseerde artsen in heel Indonesië, met name in Oost-Indonesië, gelijk te trekken.

Op dezelfde locatie spraken de directeur van het Jayapura Regional Hospital samen met de voorzitter van de afdeling PABOI Sulselbar, Irian Jaya, hun grote waardering uit voor de aanwezigheid van de PABOI-voorzitter en het Collegium om aanwezig te zijn om professionele artsen direct te helpen en onderwijs te geven en verpleegsters in Papua.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.