Breaking

De provinciale overheid van West Papua werkt samen met verschillende partijen om dwerggroei te overwinnen




De provinciale overheid van West Papua richt zich op inspanningen om de groeiachterstand in het gebied te verminderen door samenwerking met verschillende partijen, waaronder instanties op provinciaal tot district/stadsniveau.
 
Het hoofd van het Provinciaal Gezondheidsbureau van West Papua, Otto Parorongan in Manokwari, zei woensdag dat met sectoroverschrijdende samenwerking wordt gehoopt dat het probleem van dwerggroei in een aantal gebieden nog steeds vrij groot is.
 
"We richten ons momenteel op een gezamenlijke aanpak van provinciaal tot districts- en stadsniveau, dat zal worden gecoördineerd door de BKKBN, en waarbij de Landbouw- en Voedselzekerheidsdienst, de Dienst voor Openbare Werken, het Onderwijsbureau tot vrouwenorganisaties en de PKK betrokken zijn", aldus de minister. Parorongan.
 
Eerder gaf de waarnemend Gouverneur van Papua Paulus Waterpauw toe dat hij direct zou controleren op de afhandeling van dwerggroei in het gebied.
 
"Ik heb gehoord dat er in Zuid-Manokwari niet alleen groeiachterstand is, maar ook ondervoeding en een hoog analfabetisme. Dergelijke problemen moeten snel worden aangepakt", zei Waterpauw onlangs bij een gelegenheid.
 
Het is bekend dat het groeipercentage in de provincie West-Papoea in 2021 22,14 procent zal bereiken, wat meer is dan de nationale indexdoelstelling van 21,1 procent.
 
Gegevens van het Gezondheidsbureau van de provincie West Papua stellen dat de drie gebieden met het hoogste groeiachterstandspercentage South Sorong Regency zijn van 35,39 procent, Tambrauw van 30,67 procent en Sorong Regency van 30,39 procent.
 
Dezelfde notities voor 9 andere regio's, waaronder Raja Ampat 27,46 procent, Teluk Wondama 27,45 procent, Maybrat 23,24 procent, Fakfak 23,41 procent, Arfak Mountains 23,31 procent, Kaimana 22,71 procent, South Manokwari 19,5 procent, Teluk Bintuni 17,45 procent, Manokwari 15,6 procent en Sorong City 12,25 procent.

BRON: https://papuabarat.antaranews.com/berita/15153/pemprov-papua-barat-kerja-sama-dengan-vari-party-atasi-stunting

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.