Breaking

MRP en DPRP ondersteunen de uitbreiding van Papua



Vice-voorzitter van Commissie II DPR RI Junimart Girsang zei dat de leiding van de Papoea Volksvergadering (MRP), Papoea DPR (DPRP) en de regionale secretaris (Sekda), die de gouverneur van Papoea, Lukas Enembe vertegenwoordigde, de uitbreiding van Papua steunden. "Het kwam gisteravond (22/6) tijdens de hoorzitting van de Commissie II DPR RI met de leiding van de MRP, de voorzitter van de DPRP en de Papoea-secretaris (regionaal secretaris) die de gouverneur vertegenwoordigt. Ze hebben input geleverd en zeiden dat ze de drie provincies die moeten worden vastgehouden, krachtig steunen', zei Junimart op het parlementscomplex, Jakarta, donderdag (23/6).

Toch, vervolgde Junimart, stelden de drie partijen als voorwaarde dat de uitbreiding van Papua door de vorming van drie nieuwe provincies, namelijk Zuid-Papoea, Centraal-Papoea en Centraal-Papoea-Papoea, prioriteit moet geven aan het welzijn en de inheemse Papua's (OAP) moet machtigen.

In reactie op deze vereisten zei Junimart dat het prioriteit geven aan het welzijn en de empowerment van de inheemse bevolking van Papoea bij de uitbreiding van Papua iets is waar Commissie II van de DPR RI aandacht aan besteedt en naar streeft.

Volgens hem moeten de inheemse Papua's bij de uitbreiding van Papua worden gemachtigd omdat zij human resources (HR) zijn die alle natuurlijke hulpbronnen (SDA) van de regio begrijpen en begrijpen. De inheemse Papua's moeten dus in staat worden gesteld om alle bestaande natuurlijke hulpbronnen goed te beheren.

“Dat is inderdaad onze visie en missie. OAP moet bevoegd zijn om natuurlijke hulpbronnen te kunnen beheren. Natuurlijk zijn het human resources die het gebied begrijpen', zegt Junimart.

Bij dezelfde gelegenheid zei Junimart dat zijn partij momenteel drie wetsontwerpen (RUU) met betrekking tot de vorming van een nieuwe provincie in Papua bespreekt in een werkcommissievergadering die achter gesloten deuren werd gehouden onder leiding van Commissie I DPD RI en de overheid.

De regeringselementen die bij de bijeenkomst betrokken waren, waren het Indonesische ministerie van Binnenlandse Zaken, het Indonesische ministerie van Nationale Ontwikkelingsplanning/Bappenas, het Indonesische ministerie van Recht en Mensenrechten en het Indonesische ministerie van Financiën. Tot nu toe heeft Junimart laten weten dat de Werkcommissie (Panja) voor de Bespreking van Drie Wetsontwerpen voor de Vestiging van een Nieuwe Provincie in Papua het conceptwetsvoorstel heeft ingediend bij het redactieteam (timus) en het synchronisatieteam (timsin).

"De Panja heeft het ontwerp voorgelegd aan thymus en timsin, dus momenteel voeren thymus en timsin hun taken uit om te formuleren en te synchroniseren," zei hij.

BRON: https://time.online/7873-2/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.