Breaking

Cendrawasih-tomatensaus, uit Papua voor Indonesië



Tomatensaus is een soort saus die veel wordt gebruikt in Indonesië. Tomatensaus is meestal identiek aan het gebruik als aanvulling op dip- of soepgerechten.

Zelfs tomatensaus is relatief gemakkelijk te vinden, zowel in restaurants als op de markt.
 
Tomatensaus is een saus gemaakt van rijpe tomaten plus suiker, zout, azijn en andere kruiden.

Voor Oost-Indonesië, met name Papoea, komen de meeste tomatensausproducten die je krijgt uit grote steden met bekende merken. Indofood tomatensaus en ABC tomatensaus zijn bekende tomatensaus merken in Indonesië.
 
Mensen in Papua kunnen nu lokale tomatensaus krijgen die wordt geproduceerd door de IMURI Tomato Sauce Processing Unit, Tofoi district, Teluk Bintuni district, West Papua, bijgestaan door de BP Migas Cooperation Contract Contractor (KKKS).
 
Cendrawasih Saus, zo heet het product. De smaak is niet ver van de bekende tomatensaus.

Deze zoete, hartige smaak en prikkelende geur maken de Cendrawasih tomatensaus geschikt om te dippen of bij andere gerechten te eten.
 
“De fabriek staat in Tofoi. We hebben deze tomatensaus gemaakt omdat het nog maar het begin was in Papua en tot nu toe is de tomatensaus van buitenaf verkregen, dus we willen lokale saus maken zodat ze lokaal kunnen worden ingenomen, niet van buitenaf”, legt de productie van Cendrawasih Sauce uit. sectie, Anita Yustina Maboro op de pre-MKB-tentoonstelling het 2022 SKK Migas nationale capaciteitsforum voor de Pamalu-regio dat werd gehouden in het Vega Hotel Sorong, dinsdag (14/6/2022).
 
Anita onthulde dat de basisingrediënten voor tomaten ook afkomstig zijn uit lokale bronnen en dat ze 200 flessen per dag kunnen produceren naar gelang de vraag.

Voor de prijs verkocht Rp. 8 duizend voor een fles van 140 ml, 15 duizend voor een fles van 275 ml en 20 duizend voor een fles van 330 ml.

"Het gewicht is in overeenstemming met de netto-inhoud, omdat de gebruikte flessen plastic flessen zijn, dus ze hebben een nettogewicht", concludeerde hij.

BRON: https://teropongnews.com/saus-tomat-cendrawasih-dari-tanah-papua-untuk-indonesia/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.