Breaking

BI Papua moedigt Praaha Market-handelaren aan om QRIS . te gebruiken



Jayapura (ANTARA) - Het representatieve kantoor (KPw) van Bank Indonesia Papua Province moedigt handelaren op Praaha Sentani Market, Jayapura Regency aan om de Qiuck Response Code Indonesian Standard (QRIS) te gebruiken om het aankoop- en verkooptransactieproces te vereenvoudigen.

Het hoofd van de Payment System Implementation and Money Management Division voor KPw BI Papua Province Dedy Irianto in Sentani zei dinsdag dat het gebruik van een QR-code genaamd het Healthy, Innovative and Safe to Use-programma of READY QRIS de belangrijkste keuze zou kunnen zijn bij transacties in de COVID-19 pandemische situatie.

"Het gebruik van QRIS als digitaal geldbeheer zal de gemeenschap, met name handelaren, zeker gemak bieden bij transacties", zei hij.

Volgens Dedy kunnen handelaren profiteren van het SIAP QRIS-programma omdat het niet alleen transacties gemakkelijker maakt, maar ook om de kwaliteit van geld in goede fysieke conditie te houden.

"Omdat de circulatie van geld op de markt van de ene handelaar naar de andere de fysieke vorm zeer snel zal beschadigen, vooral als het niet op een goede plaats wordt bewaard, zal het fysieke uiterlijk van het geld er gerimpeld uitzien", zei hij.

Hij legde uit dat het gebruik van deze methode handelaren kan helpen bij het verkopen, omdat consumenten via QRIS voor alles kunnen betalen met behulp van het proces.

"Je hoeft je dus geen zorgen te maken als handelaren hun portemonnee thuis vergeten, omdat ze transacties kunnen doen met behulp van een digitaal systeem, namelijk met behulp van QRIS", zei hij opnieuw.

Hij voegde eraan toe dat het gebruik van de QR-codemethode kan voorkomen dat handelaren het risico van diefstal lopen wanneer ze transacties tussen handelaren en consumenten kopen en verkopen.

Even opmerken dat het vertegenwoordigingskantoor van Papua Province BI het gebruik van QRIS voor handelaren op de Praaha Market, Sentani op dinsdag (31/5) heeft gesocialiseerd.

Quick Response Indonesian Standard (QRIS) is een standaardisatie van betalingen met behulp van de QR-codemethode van Bank Indonesia zodat het transactieproces met de QR-code eenvoudiger, sneller en veiliger is.    

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.