Breaking

Kapolresta: de verspreiding van de demonstratie tegen de nieuwe autonome regio's in Jayapura vond veilig plaats




Politiechef van Jayapura City, AKBP Victor Mackbon, zorgde ervoor dat de verspreiding van de demonstratie tegen de nieuwe autonome regio (DOB) veilig was, omdat leden er zachtaardig of overtuigend mee omgingen.

De demonstranten vertrokken rond 06.00 uur WIT vanuit verschillende punten in het district Heram, maar leden probeerden de demonstranten op overtuigende wijze uiteen te drijven.

De demonstranten proberen een lange mars uit te voeren naar de Papua Provincial DPR, zei Jayapura City Police Chief AKBP Victor Mackbon, in Jayapura, vrijdag.

Hij gaf toe dat de punten waar leden zich verzamelden voor demonstranten probeerden te overtuigen, dus werden ze uiteindelijk ontbonden.

Op een gegeven moment was er een groep demonstranten die vroeg om gefaciliteerd te worden bij de Papoea DPR, maar omdat Jefri Wenda, die diende als woordvoerder van de Papoea Volkspetitie (PRP) en verantwoordelijke voor de demonstratie vanaf het begin weigerde worden gefaciliteerd, dus zijn partij hielp de demonstranten niet.

De veiligheidstroepen staan klaar om de demonstranten te helpen die naar de DPRP willen gaan om hun ambities kenbaar te maken, maar niet op een lange mars gaan.

"We zullen op geen enkel moment lange marsen mogen uitvoeren omdat er in 2019 voorbeelden waren waar demonstranten anarchistische acties uitvoerden langs de wegen en niemand verantwoordelijk werd gehouden, dus dat is een record", aldus Mackbon.

De voormalige Wadirkrimsus Polda Papua gaf toe dat de veiligheids- en veiligheidssituatie in zijn gebied momenteel onder controle is en dat de gemeenschapsactiviteiten normaal verlopen.

"De veiligheids- en veiligheidssituatie is gunstig en het is te hopen dat het publiek niet gemakkelijk zal worden geprovoceerd door de circulerende problemen", zei AKBP Victor Mackbon.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.