Breaking

De meerderheid van Wondama-bewoners wordt BPJS Health-deelnemer



De meerderheid van de inwoners van Teluk Wondama Regency, West Papua, heeft bescherming gekregen door deelname aan het BPJS Health-programma van de overheid.

Hoofd van BPJS Kesehatan Manokwari Branch Deny JEP Mase in Isei, woensdag, zei dat tot nu toe de inwoners van Teluk Wondama die door het BPJS Health-programma zijn ondergebracht, 43.309 mensen zijn of 96,54 procent van de totale bevolking in de regio, maar liefst 44.854 mensen.

Met BPJS Health-lidmaatschapsdekking die 96,54 procent van de totale bevolking heeft bereikt, heeft Teluk Wondama Regency nu universele gezondheidsdekking (UHC) bereikt voor het JKN-KIS-programma.

Het district, bijgenaamd het Land van de Papoea-beschaving, staat op de derde plaats achter de districten Fakfak en South Manokwari als het gebied met de hoogste BPJS Health-lidmaatschapsdekking in de provincie West-Papoea.

"Het cijfer is 43.309 mensen in Teluk Wondama Regency die een ziektekostenverzekering hebben gehad of gedekt zijn door BPJS Kesehatan op een totale populatie van 44.854 mensen. Dit betekent dat we nog steeds een verschil van ongeveer drie tot vier procent meer hebben dan we moeten bereiken ", zei Deny bij de uitreiking van het certificaat aan de regentschapsregering. Wondama Bay bevindt zich in de Sasana Karya Hall in Isei.

Volgens hem heeft Teluk Wondama Regency sinds januari 2022 de UHC bereikt.

In reactie hierop verklaarde de regent van Teluk Wondama Hendrik Mambor dat de UHC-prestatie voor het JKN-KIS-programma een vorm was van de inzet van de lokale overheid om de gemeenschap te beschermen.

Via UHC wordt elke burger in Teluk Wondama Regency die medische hulp nodig heeft onmiddellijk geholpen door BPJS Health, ook al is de betrokkene niet eerder als deelnemer geregistreerd.

De prestaties van UHC zullen het vertrouwen van het publiek in de gezondheidsdiensten, die de taak van de overheid zijn, vergroten.

Om deze reden hoopt de Regent van Mambor dat alle servicelijnen met betrekking tot de volksgezondheid responsief moeten zijn, grote zorg moeten hebben en vriendelijk moeten zijn voor alle niveaus van de samenleving die hulp bij de gezondheidszorg nodig hebben.

"De inzet van de lokale overheid, met name de sociale dienst, de Dukcapil en Health Offices, de puskesma's op districtsniveau, de BLUD RSUD en BPJS moeten worden gehandhaafd en moeten dienstbaar zijn en zoveel mogelijk kunnen werken om dienen de mensen van Teluk Wondama," zei hij.

Hij voegde eraan toe dat UHC, dat eerlijke gezondheidsdiensten garandeert voor elke burger en ook tegen lage kosten, onmiddellijk moet worden geïmplementeerd, zodat Wondama-mensen uit alle lagen van de bevolking adequate gezondheidsdiensten kunnen ervaren.

"Dit is erg belangrijk, vooral wanneer we worden geconfronteerd met een zwakke economische situatie. Om deze reden moet de regering stappen ondernemen, vooral om de gemeenschap garanties te bieden om betere en rechtvaardigere gezondheidsdiensten te krijgen", zei de nummer één persoon in Wondama Regency.

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.