Breaking

De Alliantie van Bevoegde Studenten ter Ondersteuning van de Implementatie van de Nieuwe Autonome Regio en Speciale Autonomie in Papoea



Het plan voor de uitvoering van de Nieuwe Autonome Regio (DOB) en de uitbreiding van de Bijzondere Autonomie (Otsus) deel II in Papua heeft steun van verschillende partijen gekregen.
 
Een van hen is een groep Papoea-studenten die lid zijn van de Alliance of Empowered Students (AMB).

Deze steun werd onthuld tijdens een Focus Groepsdiscussie (FGD) activiteit in Semarang met als thema "Implementatie van nieuwe autonome regio's en bijzondere autonomie in Papua".
 
Een van de Papoea's, Cris Yarangga, die de aanzet gaf tot de discussie, sprak zijn steun uit voor het voorstel.

Volgens Cris Yarangga kan de implementatie van nieuwe autonome regio's en speciale autonomie in Papua de werkgelegenheid in Papua vergroten.
 
Even later zal de implementatie van DOB en Otsus naar verwachting het welzijn van het Papoea-volk kunnen verbeteren.
 
"Maar het moet eerst worden herzien. De overweging is dat Otsus zijn voordelen voor het welzijn van het Papoea-volk nog niet heeft gemaximaliseerd", zei Cris Yarangga, zaterdag 18 juni 2022.

In lijn met Cris Yarangga verklaarde Rizal, een van de Papoea-studenten die in 2005 de bevestigingsbeurs van de University of Indonesia (UI) Medicine ontving, dat hij het bestaan van nieuwe autonome regio's ondersteunt, terwijl technische zaken grondiger moeten worden voorbereid.

Josef daarentegen vindt dat de verdeling van het territorium in Papua zich moet aanpassen aan de culturele omstandigheden van het Papoea-volk.
 
"Het doel is dat de mensen van Papua in de toekomst beter voorbereid zijn op de modernisering die de nieuwkomers brengen", zei hij.

Maar liefst 30 studenten die lid zijn van de Alliance of Empowered Students (AMB) namen deel aan de discussie.
 
Ze formuleerden verschillende ambities met betrekking tot DOB- en Otsus-ondersteuning.
 
De deelnemers hopen dat deze discussie een overweging kan zijn voor beleidsmakers, zowel de centrale overheid als de lokale overheden in Papua.
 
Dus de implementatie van DOB en Otsus zal het welzijn van het Papoea-volk, vooral de inheemse bevolking, echt verhogen.

"Laat het bestaande beleid er niet toe leiden dat Papoea's net zo worden als de Aboriginal-stammen in Australië", voegde Cris Yarangga eraan toe.

BRON: https://www.Suaramerdeka.com/education/pr-043699617/aliansi-mahasiswa-berdaya-support-perlaksanaan-region-otonomi-baru-dan-otsus-di-papua

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.