Breaking

Wetgevers uit Papua dringen er bij het publiek op aan om DOB . te verwelkomen



Commissielid I DPR RI Yan Mandenas deed een beroep op de bevolking van Papua om de vorming van een nieuwe provincie in Papua te verwelkomen die door de centrale regering is geprogrammeerd in overeenstemming met de aspiraties van het Papua-volk, met betrekking tot de vorming van een Nieuwe Autonome Regio (DOB).

De Papoea-wetgever oordeelt dat het beter is dat het Papoea-volk zich voorbereidt dan deel te nemen aan demonstraties tegen sommige groepen die ten behoeve van een bepaalde groep worden uitgevoerd.
 
“De centrale regering heeft buitengewone aandacht besteed aan het Papoea-volk door de implementatie van de speciale autonomiewet en nu de vorming van drie nieuwe autonome regio's uit de geplande vijf provincies. Ik hoop dat alle elementen van het Papoea-volk, de politieke elites van Papoea in Papua en buiten Papua, zodat we er samen in kunnen slagen om nieuwe autonome regio's te vormen voor de welvaart en de toekomst van het Papoea-volk", zei Mandenas, zondag (22/22). 5/2022).

Hij zei dat het Papoea-volk de uitbreiding van de Papua-provincie vanuit een economisch perspectief moet bekijken, omdat de voordelen van de verdeling van de provincie in Papua een rechtvaardige ontwikkeling, meer welvaart, versnelde infrastructuurontwikkeling en het verkorten van de kwetsbaarheid van inter-centrale en regionale overheidscontrole en faciliteert de mobiliteit en activiteiten van de gemeenschap.
 
“Ik heb herhaaldelijk gezegd dat we expansie accepteren door ernaar te kijken vanuit een economisch perspectief, niet vanuit een politiek perspectief. Omdat de gevolgen vanuit politiek perspectief puur politieke consumptie zullen blijven, zodat het op dit moment de voor- en nadelen worden van verschillende demonstraties door bepaalde groepen", voegde hij eraan toe.

Mandenas gaf toe dat de DPR RI een presidentiële brief (surpres) van de regering had ontvangen met betrekking tot de bespreking van de drie nieuwe autonome regio's (DOB) in Papua. Namelijk gerelateerd aan het Wetsontwerp (RUU) betreffende de provincie Zuid-Papoea (Wilayah Adat Ha Anim), het wetsvoorstel betreffende de provincie Centraal Papua (Wilayah Adat Mee Pago), en het wetsvoorstel betreffende de provincie Papua Centraal gebergte (Wilayah Adat Lapago).

De verrassing werd aan de DPR gegeven nadat het was geratificeerd als een wetsvoorstel dat door de DPR was voorgesteld tijdens de plenaire vergadering op dinsdag (12/4/2022). Met de Surpres wees de president van de Republiek Indonesië de relevante ministeries/instellingen aan als regeringsvertegenwoordigers om samen met de DPR's Completeness Toolkit (AKD) te discussiëren die is toegewezen aan de Deliberative Body Meeting (Bamus) van de DPR RI.

“Ook de DPR heeft punten gekregen die besproken zullen worden in de vorm van een Probleem Inventarisatie Lijst (DIM) voor het wetsvoorstel totstandkoming nieuwe autonome regio's. Er zijn verschillende ministers gestuurd, zoals de minister van Binnenlandse Zaken, de minister van Nationaal Planbureau voor Ontwikkeling, de minister van PAN-RB en de minister van Financiën, die zullen deelnemen aan de besprekingen met de DPR", besloot hij.

BRON: https://www.pasificpos.com/legislator-asal-papua-himbau-dunia-sambut-dob/

Tidak ada komentar:

Diberdayakan oleh Blogger.